fanaposten.no

Stein Larsen gikk bort fredag 15. juni. Her er han med sitt bilde «Den røde båten /Out of the fog». Bildet ble tatt i det han beskrev som et av sine mest magiske øyeblikk som fotograf. Foto: Ståle Melhus

Stein Larsen til minne

Stein Larsen (67) sovnet inn i Volda fredag 15. juni.

Folk i Fana · Publisert 07:00, 20 jun 2019

Stein Larsen er født og oppvokst i Sekke-
gaten like ved Frøkenstiftelsen. Sammen med broren, Jan Arild, var han en aktiv gutt som drev med mange forskjellige idretter. Spesielt sto friidrett og fotball Steins hjerte nær. Han ble blant annet kretsmester i høydehopp, spyd og fotball. Han har tilsammen 350 kamper i håndball og fotball, og i tillegg nærmere 150 bedriftskamper. Etter at han flyttet til Fana sammen med sin kjære Unni, var det IL Bjarg som var Steins idrettsfamilie.

Etter militærtjensten i 1973 kom han hjem til Bergen og begynte å arbeide som badevakt i nyåpnede Slåtthaughallen. Han drømte om å jobbe på Bjørkåsen skole for døve, og fikk jobb der i 1976.

I 1983 begynte han på Sosialhøgskolen i Oslo, hvor han utdannet seg til barnevernspedagog og miljøterapeut. Etter utdanningen fortsatte han å jobbe på Bjørkåsen til skolen ble lagt ned. Deretter jobbet han på Nordahl Grieg videregående skole, i det han karakteriserte som et godt faglig miljø med flotte og inkluderende mennesker.

I et intervju med Fanaposten i april i år fortalte Stein selv at han alltid har hatt et øye for de svake i samfunnet vårt.

«Gløden for å jobbe med de som har behov for litt ekstra omtanke og hjelp ble tent i meg da jeg gikk på folkehøgskole i Tvedestrand. Siden den gang har det vært viktig for meg å jobbe for og med de som er litt dårligere stilt», sa Stein Larsen.

Slik var Stein gjennom hele sitt liv. Til og med da han gikk til behandling på Haukeland Universitetssykehus viste han omtanke og omsorg for medpasienter han møtte på sin vei.

I det samme intervjuet trakk han frem viktigheten av å bry seg om hvordan andre har det.

«Vi må bli flinkere til å bry oss om hvordan andre har det. Det skal så utrolig lite til, og det koster så lite å glede andre.»

Noe av det kjekkeste Stein visste var å gå på tur med funksjonshemmede.

«Jeg ser dem for hva de er - nemlig like-
verdige mennesker. De har bare litt andre behov enn oss andre. Jeg har stor glede av å hjelpe dem. De gir så mye tilbake.»

Fotografering var Steins store lidenskap, og etter at han fikk sitt første speilreflekskamera i konfirmasjonsgave, var kameraet noe av det viktigste Stein hadde med seg på tur.

Han var medlem i Bergen Kameraklubb
siden 1976, og ble senere utnevnt til æresmedlem der. Fotointeressen førte til at han
begynte å sende inn bilder til fotokonkurranser. Hans gode blikk for motiver og detaljer gjorde at han tok eksepsjonelle bilder, der andre bare gikk rett forbi. Bildene innbragte mange premier og priser i inn- og utland.

For drøyt halvannet år siden fikk Stein konstatert prostatakreft. Han var hele tiden åpen om sykdommen sin, og fikk god støtte fra familie og venner. Han var selv optimist, selv om sykdommen til tider tok på. Hver dag gikk han ut på tur for å holde seg i best mulig form, og med seg hadde han selvfølgelig fotoapparatet.

Gjennom fotoutstillinger og sitt galleri på Facebook gledet Stein Larsen mange med sine vakre øyeblikksbilder, og mange av bildene hans henger i mange hjem rundt omkring til glede for eierne.

25. april i år fylte Stein Larsen 67 år. Sammen med konen Unni hadde han planlagt å selge huset i Blomsterdalen og flytte til
Unnis hjemsted Volda.

De hadde kommet til Volda, men hadde ennå ikke rukket å flytte inn i sin nye leilighet da Stein sovnet inn fredag.

Tankene går nå til familien, med konen Unni og barna Birthe, Øystein og Hanne og barnebarna Leah og Louis som nå må klare seg uten den lune tålmodige faren, bestefaren, mannen og fotografen.

Som Stein selv sa; Øyeblikkene kommer aldri tilbake.

Men minnene om øyeblikkene er gode å ta med seg videre.

Vi lyser fred over Stein Larsens minne

Av Ståle Melhus

melhus@fanaposten.no.

Nå er KrF ute av byrådet

KrF-byrådene Håkon Pettersen og Beate Husa går av i dag.

Trygghet eller fremkommelighet?

Kanskje kan engasjement og gode argumeneter ha effekt likevel?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten