fanaposten.no

Russepresident Benjamin Taule Lindgren (18) sier at det finnes viktigere ting å gjøre enn å feire 13 år med skolegang. Foto: Ruben André M. Njøtøy

Søndag skal over 80 gjøre krafttak mot kreft: – Sikter på rekordår

Russen fra Stend videregående skole har i tradisjonens tro samlet inn penger til kreftforeningen i 20 år. – Vi skal slå rekordåret i fjor, sier russepresident Benjamin Taule Lindgren (18).

Folk i Fana · Publisert 15:30, 17 mar 2023

Tross stram økonomi i de fleste husholdninger, har russen så langt samlet inn 38.000 kroner under et årlig rebusløp som ble arrangert på skolen i februar.

Søndag skal elevene ved Stend videregående Skole gå rundt med bøsser, heller med plakater med et vipps-nummer hvor du kan sende inn ditt bidrag.

Søndag skal Stend VGS gå med bøsser for kreftforskning.

130.000 kroner

Den årlige innsamlingen Krafttak mot kreft” er kreftforeningen sin aksjon i samarbeid med videregående skoler. Det er russestyrene rundt om på skolene som er ansvarlige for denne innsamlingen. Hver krone som elevene samler inn, går til kreftforskning.

Målet til Benjamin Taule Lindgren (18), russepresident ved Stend videregående skole, er å slå fjorårets russestyre som klarte å samle inn hele 127.000 kroner til kreftforeningen.

– Vi har ambisjoner om å samle inn mer enn 130.000 kroner. For å få dette til skal vi satse på et punkt som de tidligere innsamlingskomiteene på Stend Videregående skole ikke har satset på, sier Lindgren.

Utenom å være russepresident, går Benjamin Taule Lindgren på idrettslinjen på Stend VGS.

Ønsker penger fra bedrifter

Lindgren ønsker å få flere bedrifter med seg på laget enn tidligere.

Det var god stemning under rebusløpet. Foto: Privat

I februar i år arrangerte russestyret et rebusløp hvor de fikk samlet inn 38.000 kroner. Blant sponsorene på løpet var Spar, Lagunen storsenter, Sport 1 og Pizzabakeren

– Nå ønsker vi virkelig å satse enda mer på å få med næringslivet med. Vi utfordrer derfor bedrifter til å samle inn mer enn oss elever, forteller Lindgren.

Kristoffer Knag Songstad, Oliver Hesthamar (ansikt delvis synlig), Lars Olsvik Fretheim, Andreas Alræk Bastiansen, Emil Haugland, Sebastian Lother Andersen var utkledd i stormende løp på Stend. Foto: Privat

Viktig

Lindgren mener det finnes viktigere ting enn å bare feire 13 års skolegang.

– Det er selvfølgelig kjekt å feire slutten på 13 års skolegang, men jeg synes det er vel så viktig å være med å bidra til at kreftsyke kan få litt mer tid. Det er også utrolig kjekt å se at entusiasmen på skolen er stor, sier 18-åringen.

Aksjonsdagen starter søndag 19. mars. Så langt har de fått med 76 elever fra skolen som vil gå rundt å bære børser.

Om Krafttak mot kreft

Fra 11. til 19. mars vil bøssebærere gå fra dør til dør og samle inn penger til viktig kreftforskning. En stor andel av våre bøssebærere er russ, men også bygdekvinnelag, frivilligsentraler, andre lag og foreninger og bedrifter bidrar.

Kreftforeningens mål er å finansiere mer forskning på kreftog gi god omsorg til mennesker som rammes. Pengene som samles inn under Krafttak mot kreft går til forskning på kreft med spredning.

Får du en kreftdiagnose, er statistikken på din side: Tre av fire overlever kreft i Norge i dag. Men med kreften følger frykten for det som er enda verre. Det ene ordet ingen kreftpasienter eller deres pårørende vil høre: «Spredning».

Heldigvis overlever flere kreft, også med spredning. Selv merkelappen «uhelbredelig» er ingen endelig beskjed. Den betyr bare at vi ikke har en behandling som kan ta knekken på akkurat din type kreft med spredning – akkurat nå. Men kanskje til sommeren? Eller om et år? Om ti år?

For alle som har kreft med spredning – og for alle som er glade i dem – finnes det et håp: Du må bare leve litt til, og litt til, og litt til. Pasientene sier at de holder ut, at de lever fra kontroll til kontroll. De orker å holde livsgleden og motet oppe, fordi de vet at kreftforskere i Norge og resten av verden hver eneste dag gjør store og små fremskritt som gir oss nye, bedre og mer treffsikre behandlingsmetoder. Det er disse forskerne og deres arbeid vi støtter i årets Krafttak mot kreft.

Gir du penger, gir du håp. Forskningen som gjøres i dag, kommer hele fremtiden til gode.

Silje Kleppe Laasby (18) arrangementssjef, Benjamin Taule Lindgren (18) russepresident, Dan Alexander Johannesen (18) styremedlem, Malin Nikøy Hammersland (19), visepresident. De to andre i russestyret er: Selina Halland Rebnord og Malin Morchmann. Foto: Privat

Takknemlighet

– Hva tenker du om at enkelte har stram økonomi for tiden?

– Vi vet at det kan være vanskelig og at flere har stram økonomi, men her er det viktig å understreke at hver krone teller. Et lite beløp mottas fortsatt med takknemlighet, sier Lindgren.

Ønsker du å sende inn ditt bidrag til Stend VGS kan du gjøre det her

Lovbrudd til lands og til vanns: Ruskjørte med bil og stjal båt

Mannen tok båten fra en privat brygge ved Søvikneset. Dagen etter ble han funnet av politiet ved Bradbenken i sentrum.

Bråkete kar skal ha tafset på ansatte – fløy rett fra flyplassen til arresten

Mannen skal ha vært ufin mot ansatte på Bergen lufthavn. Han skal også ha nektet å følge pålegg fra politiet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten