fanaposten.no

Schelbred i Galleri Langegården

Onsdag åpner Galleri Langegården ny utstilling billedkunstner Carl Oscar Schelbred

Folk i Fana · Publisert 03:30, 19 mai 2021

Malerier av Carl Oscar Schelbred er utstilling i festspillperioden ved Galleri Langegården på Fjøsanger. Utstillingen åpner onsdag klokken 18 til 21, og skal stå til og med 13. juni.

– Det er en stor glede for oss å ønske Carl Oscar Schelbred velkommen som utstiller i festspillperioden. Schelbred er et sentralt navn i norsk kunst, og er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri, Stortinget, Norsk Kulturråd og Statoil, sier gallerieier Anne Sofie Bertelsen ved Galleri Langegården.

Schelbred har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Gjennom sitt langt virke som kunstner har han hatt et utall utstillinger i inn- og utland. Et høydepunkt var den retrospektive utstillingen i Haugar Vestfold Kunstmuseum i 2007, hvor mer enn 120 verk ble vist.

Kunstkritiker Trond Borgen har også skrevet en bok om kunstneren; «Carl Oscar Schelbred. Ensom rytter».

Schelbreds maleriske univers sirkler nå omkring motiv som stoler og kopper, dyr og ryttere, med minner av tidligere mer surrealistiske bildeelementer. Gjennom tynne, gjennomskinnelige strøk får han frem et spill av farger og viser til fulle at han er en stor kolorist.

Du kan se den siste utstillingen i åpningstiden som er onsdag til og med søndag fra klokken 12 - 16. Galleriet er også åpent pinseaften og 1. pinsedag.
«Blå stol» (116 x 120 cm), akryl på lerret

Foto av kunstneren i atelieret.

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten