fanaposten.no

Foto: Privat

Reisebrev: 46 seniorer fra Ytrebygda på tur

Ytrebygda seniorlag har sendt oss dette referatet fra turen til Norsjø hotell i Telemark.

Folk i Fana · Publisert 07:50, 3 jan 2020

Sommmarturen starta som vanleg frå Blomsterdalen. I bussen var vi totalt 46 personer. Målet for turen var Norsjø hotell i Telemark.

Vi kjøyrde over Hardangervidda med lunsj på Lia Fjellhotell. Første dagen fekk vi omvisning på Ulefos hovedgaard, en fantastisk gamal gard. Hovedgården regnes for å være empiretidens viktigste arkitektoniske verk i Norge, der det ligger på en høyde nord for sluseanlegget Ulefoss sluser. Hovedgården ble bygget av godseier Niel Aall, og hans hustru Christine Johanne Blom, og var sommerresidens for familien. Huset sto ferdig i 1907, etter en byggeperiode på rundt 5 år. Arkitekten var Jørgen Henrik Rawert. Bygget er laget av slaggstein som ble hentet fra Ilefoss Jernverk.

Deretter gikk turen til Natadal på Uppigard gardsmuseum. Garden er truleg frå rundt kring år 1000, og fyrste kjende omtale er frå 1423.

Dagen etter var det tur på Telemarkskanalen frå Ulefoss til Lunde, ein opplevelse. Deretter gjekk turen til lunsj og omvisning på Evje bygdetun kor vi vart møtt med song frå museumsverten. Så dro vi til Dalen hotell. Det var ei opplevelse å bo i eit så gamalt og fint hotell. Hotellet ble tegnet av arkitekten Haldor Larsen Børve, og sto ferdig i 1894. Bygningen er i overdådig, romantisk stil med dragehoder, spir, altaner, utspring og gesimser og markedsføres ofte som eventyrhotellet. Med sine 4500 kvadratmeter er hotellet et av landets største trebygninger, og det eneste gjenværende av de virkelig store trehotellene fra slutten av 1800-tallet.

Neste dag var det heimtur, men fyst gjekk turen til Eidsborg museum, med omvisning på museumstunet og stavkirka der. Så kjøyrde vi over Haukelifjell til Blomsterdalen.

Turen var ypperleg tilrettelagt av reiseleder Hildur Villanger og sjåfør Kjell Rosvold.

Dramatisk tid og stort underskudd for Avinor: 75 prosent nedgang i sommertrafikken på Bergen lufthavn

– Dette er en underlig situasjon, fordi det skulle jo kokt i terminalen på slike dager, sier lufthavndirektør Helge Eidsnes i Avinor. På Flesland har...

– Jeg elsker sommeren i Norge med lyse netter

Kapellan Maren Tischendorf ser frem til å tilbringe sommeren sammen med familie og venner.

Bygging av ny brannstasjon i gang

Grunnarbeidene på ny brannstasjon i Fana er i gang.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten