fanaposten.no

Musikalsk påfyll i lunsjen

Hver eneste dag ut september er det konsert i Troldsalen midt på dagen.

Folk i Fana · Publisert 12:48, 5 jul 2017

Troldhaugens lunsjkonserter er Bergens største og best besøkte konsertserie om sommeren. Fra 1. mai til 30. september tilbyr Edvard Grieg Museum daglige konserter i Troldsalen klokken 13.00.

Her kan man lytte til de mest kjente og skattede pianostykker av Edvard Grieg, presentert av ukens pianist som med musikalske kunnskaper og personlig vri presenterer sitt eget utvalgte Grieg-repertoar.

– Lunsjkonsertene er med rette et veldig populært tilbud. De drar gjerne fulle hus nå i høysesongen juli og august med mange tilreisende fra Norge og resten av verden, forteller Anette Basso, kommunikasjonsrådgiver ved KODE.

Dyktige pianister

I 2016 hadde Edvard Grieg Museum litt over 16.000 besøkende - på lunsjkonsertene alene.

– Det er foreløpig litt tidlig å si noe om tallene for i år, men de tyder på en økning fra i fjor, bemerker Basso og føyer til:

– Vi er stolte av at noen av landets fremste pianister ønsker å spille på Troldhaugen i en uke hver, og mange pianister kommer tilbake år etter år.

I månedskiftet august/september får museet besøk av Ah Ruem Ahn, vinneren av The International Edvard Grieg Piano Competition, som ble avholdt på Troldhaugen i september i fjor. Se ellers faktaboksen for hvem som spiller de ulike ukene fremover.

Full sal

Søndagen før ukens pianist er å møte i Troldhaugens daglige lunsjkonserter, holder han eller hun en lengre kveldskonsert i Troldsalen. Lunsjkonsertenes varighet er på 30 minutter.

Sist uke var det pianist Tor Espen Aspaas som trollbandt publikum med vakre toner av Grieg. Da Fanaposten var innom mandag, var salen så godt som helt full.

Aspaas er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere, og det var en fornøyelse å oppleve den gode kjemien han hadde med publikum da han fortalte små anekdoter mellom stykkene han spilte.

I løpet av den halvtimen Aspaas hadde til rådighet, presenterte han utvalgte verk av Edvard Grieg som "Jeg elsker dig", "Kulokk" og "Gjendines Bådnlåt". Fredag var siste mulighet til å få med seg Aspaas i denne omgang, og denne uken er det Knut Christian Jansson som skal spille.

Billetter til lunsjkonsertene bookes for øvrig via VisitBergen og Ticketmaster. Resterende billetter selges i Troldhaugens resepsjon.

Program lunsjkonserter

26. juni - 2. juli Tor Espen Aspaas

3-9. juli Knut Christian Jansson

10-16. juli Joachim Carr

17-23. juli Marina Kan Selvik

24-30. juli Ingrid Andsnes

31. juli - 6. august Rune Alver

7-13. august Christian Hundsnes Grøvlen

14-20. august Joachim Kwetzinsky

21-27. august Christian Ihle Hadland

28. august-3. september Ah Ruem Ahn

4-10. september Einar Steen-Nøkleberg

11-17. september Turid Bakke Braut

18-24. september Marko Nouwens

25-30. september Torleif Torgersen

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten