fanaposten.no

Minsten, gjeterjentene og den nye kongen

De som tok turen til Sædalen skole i helgen, møtte på både sauer, engler, agenter og Leidulf prest utkledd som forvirret «FÅReteller».

Folk i Fana · Publisert 12:30, 10 des 2019

I år var det den femte gangen, at Sædalen barnegospel-og tweensing satt opp det morsomme og fine julespillet «Minsten, gjeterjentene og den nye kongen». Julemusikalen hadde tre fulle forestillinger i helgen. Ten-sing deltok også på julemusikalen med en tøff agentdans.

Cirka 60 barn i alderen fire til femten år stod på scenen sammen med et proft band.

– Korene i Sædalen menighet har tradisjon for å fremføre julespillet annethvert år, og mange frivillige krefter trår til for å få dette til, forteller Sigrid Trætteberg Fahlvik, menighetspedagog i Sædalen menighet.

Både dirigenter, musikere, regissør og foreldre som lager kulisser, baker boller og gjør andre dugnadsoppgaver har vært i sving.

– Og ikke minst alle barn og ungdommene som har øvd på sanger og replikker, poengterer Trætteberg Fahlvik.

Det kjente budskapet fra juleevangeliet er i sentrum for julespillet, med god assistanse fra fri fantasi.

– Sauene har en sentral rolle i stykket, derav navnet «FÅRestilling», forklarer menighetspedagogen og forteller litt av handlingen:

– Vi følger Minstens usikre vei mot oppdraget hun har fått; å varme den nye kongen som skal bli født. Heldigvis møter hun gjeterjentene. Sammen legger de ut på leting etter den nye kongen. På veien møter de noen mobbere, tre vise menn, agenter og et englekor på feil jorde. Minsten går seg vill i sin iver etter å fullføre spesialoppdraget.

Det store spørsmålet i stykket er om de finner frem, og hvem den nye kongen som er født er. De som fikk med seg stykket vet.

Gneist-medaljen kom til slutt

Herman Ellingsen løp inn til Gneists første medalje på mesterskapets siste individuelle øvelse.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten