fanaposten.no

Lions delte ut 50.000 til barn og unge

LC Fana Vest arrangerte i år julemarked på Søreide for 15. år på rad. Samtidig benyttet de anledningen til å dele ut 50.000 kroner til lokale barn og ungdommer.

Folk i Fana · Publisert 14:00, 21 nov 2018

I forbindelse med det årlige julemarkedet lager Lions-klubben hvert år et programhefte som deles ut i 10.000 postkasser. Klubben selger annonser i heftet lokalt, og får inn mye penger.

– Vi jobber hele året for å samle inn penger i lokalmiljøet. Givergleden er stor, kanskje spesielt fordi vi deler ut pengene til lokale formål. Derfor er det veldig flott å kunne gi pengene tilbake til barn og ungdom lokalt, sier Svein Nordeide, president i Lions Club Fana Vest.

Tur til England

Under lørdagens julemarked på Søreide skole var det Ytrebygda skolekorps og Søreide IL som fikk nyte godt av gavmildheten til de lokale Lions-arbeiderne. Korpset og idrettslaget kunne motta hver sin sjekk på 25.000 kroner.

– Det er overveldende å få 25.000 kroner i gave, og det kommer godt med. Vi er jo en frivillig organisasjon som jobber hardt for å få penger til driften av korpset, og disse pengene kommer godt med, sier Åsne Namtvedt Leiknes, som er styreleder i Ytrebygda skolekorps.

Pengene skal korpset bruke neste år. Da skal de delta i NM i Stavanger, og høydepunktet blir trolig en tur i juni til England.

Klubbhus og bane

Styreleder Steinar Holst i Søreide IL tok i mot pengene sammen med en stor gruppe representanter for utøverne i idrettslaget.

– Vi er veldig takknemlige for dette bidraget. Vi har en drøm om å realisere en 11-bane på Søreide, og få satt opp et eget klubbhus. Disse pengene vil komme godt med i de planene. Idrettslaget ble stiftet for å skape fritidsaktiviteter for barn og unge i området, og det er flott at LC Fana Vest samler inn penger lokalt og deler dem ut igjen lokalt, sier Holst.

Flotte premier

Lørdagens julemesse trakk bra med folk, og det var gode muligheter for å kjøpe julegaver.

En rekke utstillere var på plass med alt fra svært realistiske baby-dukker, røkt fisk, håndarbeidsprodukter og honning. En av de faste attraksjonene er en flott ørret som ligger på is ved inngangsdøren. Her skal publikum tippe vekten på fisken. Den som er nærmest, vinner fisken.

Som seg hør og bør var det også et lotteri med flotte premier. Ved loddbordet satt to ringrever i LC Fana Vest, som aldri blir lei av å samle inn penger til gode formål.

– Vi har solgt kolossalt med lodd i år, og det er jo veldig artig. Premiene er også flotte, så det er kanskje ikke så rart at folk vil vinne dem, ler Harald Hodneland og Reidar Fosse.

– Vi jobber jo hele året med forskjellige prosjekter for å samle inn penger. Noen penger går til brønnboring i Afrika, andre penger går til øyeklinikker i Uganda hvor folk får synet tilbake. Det er veldig meningsfulle prosjekter. Men ekstra kjekt er det jo å kunne bidra til at barn og unge lokalt har fornuftige fritidstilbud. I dag får jo både idrettslaget og korpset bidrag til sin drift, og trolig er det derfor folk er flinke til å støtte Lions sitt arbeide. De ser at pengene gis tilbake til nærmiljøet, sier Hodneland og Fosse.

Det er overveldende å få 25.000 kroner i gave.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten