fanaposten.no

– Vi vet at ikke alle har den julekvelden mange av oss kjenner, og derfor bestemte vi oss for å invitere til julaften før julaften her i Fana kulturhus, sier Signy Lyngsgård (t.h.) og Tone Lonar.

Lager julaften før julaften i kulturhuset

– Vi inviterer til å feire julaften før julaften hos oss i Fana kulturhus, sier Tone Lonar og Signy Lyngsgård.

Folk i Fana · Publisert 21:08, 9 des 2021

Tirsdag 21. desember blir det julefeiring i Fana kulturhus. Da er det pyntet til fest, og det blir julemat og underholdning.

– Ideen fikk vi i fjor da noen ungdommer ønsket å være her på julaften. Vi vet at ikke alle har den julekvelden mange av oss kjenner, og derfor bestemte vi oss for å invitere til julaften før julaften her i Fana kulturhus, sier Signy Lyngsgård.

Ledige plasser

Arrangementet er åpent for alle, men er tiltenkt de som er ensomme, sliter økonomisk eller av en eller annen grunn kan ha behov for noe fint i juletiden.

– Vi har beregnet plass til rundt 70 personer. Da vi kunngjorde invitasjonen på vår Facebook-side tok det bare ett døgn før vi hadde 40 påmeldte. Vi ble litt overrasket over antallet barnefamilier som er påmeldt, men det viser at mange har det tungt for tiden, og det er jo disse vi har lyst til å hjelpe, sier Tone Lonar.

Til nå er rundt 50 personer påmeldt, noe som betyr at det fremdeles er muligheter for de som har lyst å være med.

– Vi har plass til ytterligere 20 personer. Dersom det skulle komme flere påmeldinger, så har vi litt å gå på. Mye vil også avhenge av hvilke koronarestriksjoner som gjelder på det aktuelle tidspunktet. Vi krysser fingrene og vil forsøke å gjøre plass til så mange vi kan ta imot, sier Signy Lyngsgård.

– Vi vet at ikke alle har den julekvelden mange av oss kjenner, og derfor bestemte vi oss for å invitere til julaften før julaften her i Fana kulturhus, sier Signy Lyngsgård (t.h.) og Tone Lonar. Foto: Ståle Melhus

Stiller opp

Kulturkontoret i Fana og Ytrebygda høster alltid lovord fra de som benytter kulturhuset for sin hjelpsomhet og serviceinnstilling. Denne gangen har nærmiljøet muligheten for å gi litt tilbake, og mange stiller opp med bidrag til julefeiringen i kulturhuset.

– Birkeland menighet og Frivilligsentralen på Sesam stiller opp med frivillige som skal hjelpe til. I tillegg stiller Fana Husflidslag opp og lager juleverksted for barna. Vi har fått bandet The Runaways med Fredrik Elholm til å stå for underholdningen, og vi har lagt inn et godt ord hos nissen, og håper han stikker innom. Vi har bestilt pinnekjøtt og dessert, så det blir skikkelig vestlandsk julemiddag, sier Signy Lyngsgård.

– Hvordan finansierer dere dette?

– Vi fikk tilført en del midler i forbindelse med Bergens 950 årsjubileum i fjor. På grunn av pandemien fikk vi ikke gjennomført alt vi hadde planlagt, og dermed hadde vi litt penger til overs. Noen bedre måte å bruke de pengene på enn til å skape litt god julestemning for noen som behøver det, fant vi ikke, sier Lyngsgård.

– Betyr det at dette blir en engangshendelse?

– Vi håper jo ikke det. Nå vil vi først se hvor vellykket dette blir, så ser vi om vi gjør det samme neste år. Behovet er garantert ikke mindre neste år, men om vi får finansiert dette blir jo avgjørende for om vi kan gjøre dette flere ganger. Vi er jo en del av Bergen kommune, og selv om pengene ikke går til oss, så er det nok ikke like enkelt for oss å hente inn sponsorer til et slikt arrangement som for eksempel en frivillig organisasjon. Men det får vi se på neste år. Kanskje kan vi få til et lokalt samarbeid for å glede andre, sier Lyngsgård.

Pynting og gaver

Signy Lyngsgård og gjengen på Fana kulturhus har litt julepynting igjen før de er klar for julefeiringen.

– Jeg må ut å kjøpe et fint juletre. Vi er et par stykker her på huset som er over gjennomsnittet glade i julen, og pyntingen skal vi ta oss av. Tone er nok den som er mest «grinch» her på huset, men når hun bare kommer i siget så får hun julestemning også, ler Signy.

– Har dere kontroll på alt nå?

– Vi mangler gaver til barna, og her håper vi noen har lyst til å bidra. Vi har ikke alder på alle, og vi ønsker heller ikke gjøre noen forskjell på de som kommer. Derfor tenkte vi kanskje at en ferdig julestrømpe med mye godt oppi kunne være en fin og enkel gave. Dersom noen har lyst å bidra, kan de kjøpe julestrømpe og levere her på Fana kulturhus når som helst, sier Tone Lonar.

Julekvelden før julekvelden tirsdag 21. desember begynner klokken 17.00, og varer til det er slutt.

– Vi skal spise god mat og kose oss sammen. Gjestene behøver ikke å bidra med mer enn hyggelig stemning. Om dette går som vi har tenkt kommer det til å bli en hyggelig kveld.

– Vi får hjelp av frivillige fra nærmiljøet, og har bestilt julemat og underholdning. Kanskje kommer nissen også, sier Signy Lyngsgård og Tone Lonar.

Vannlekkasje fra sprinkleranlegg på Kirkevoll skole: – Store vannskader

Et rør hoppet av fra sprinkleranlegget, og førte til store vannskader på Kirkevoll skole.

Fikk endelig oppfylt ønsket om butikk i Lagunen

Tirsdag åpnet Europris sin butikk nummer 272 i Norge, og den fjerde i Bergen sør. – Dette er fremtidens Europris-butikk, sier butikksjef Stian...

Fana IL har fått purring på gigantregning fra kommunen. De nekter stadig å betale.

– Kommunen har bedt oss om å prosjektere en hall. Så sender de oss en millionregning for jobben. Det er ikke til å tro, sier Hans R. Dankertsen,...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten