fanaposten.no

Kulturdagene satte FEST i festival

Da Ytrebygda fikk sine egne kulturdager, sparte de ikke på noe. Se bildene fra festivalen!

Folk i Fana · Publisert 12:10, 22 mai 2022

Med solskinn og sukkerspinn lå det an til å bli en flott festival allerede fra første minutt. Og forventningene skulle vise seg å innfri. Tilskuerne kunne glede seg over både musikalske innslag og fargerike danseføtter på scenen. I tillegg fristet hoppeslott og lekeapparater barn i alle aldre til aktivitet og glede.

Tidenes første Ytrebygda-festival

Bergen Kommune har fra i år besluttet å dele kulturdagene i Bergen Sør opp i Ytrebygda kulturdager på våren og kulturdagene i Fana på høsten. Avdelingsleder for Fana og Ytrebygda kulturkontor Signy Lyngsgård gledet seg over godt oppmøte til denne første Ytrebygda-festivalen.

– Vi valgte å splitte det opp slik at vi får synliggjort kulturlivet enda mer. Så er det kjekt å ha en kulturfestival på våren og, smiler hun.

Musikk og dans

Musikkgruppen Team Boys fikk æren av å åpne scenen, og guttene som til vanlig øver på Fana Kulturhus satte standarden fra første tone.

– Er alle klare? roper de fra scenen.

Det klappes og jubles til svar, og dermed var Ytrebygda-festivalen 2022 i gang.

Etterpå var det dansegruppa Little Feet sin tur å vise frem danseføttene. Den flerkulturelle dansegruppen øver til daglig på Ytrebygda kulturhus, og denne kvelden begeistres de minste tilskuerne så mye av oppvisningen at et par av de begynner å danse sammen med jentene. Nå er det ikke lenger noen tvil om at folk koser seg på festival.

En fin familiefest

Både små og store så ut til å kose seg, og både lekeapparater og hoppeslott ble flittig brukt. Det samme ble kiosken som serverte fargerike og søte drømmer til liten og stor. Brødrene Sander (5) og Kasper (7) koste seg i finværet. Med hvert sitt sukkerspinn var livet som en blå drøm, og mens storebror var blant dem som prøvde styrke mot klovnen, syntes Sander at jentene som danset var gøyest.

– Dette satser vi på at blir årlig fra nå av, smiler avdelingslederen idet kveldens hovedattraksjon Eirik Søfteland og Tore Christer Storlid entrer scenen.

Denne festivalen har kommet for å bli.

Kulturdagene

Kulturdagene i Fana har fra 2022 blitt delt opp i Kulturdagene i Ytrebygda og Kulturdagene i Fana. Fredag 20. mai ble det arrangert Ytrebygda-festival på Ytrebygda kulturhus på Sandsli.

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten