fanaposten.no

Kor è vi fremfører "Requiem"

Den engelske komponisten John Rutter er et av forbildene til sangerne i Kor è vi. I vår fikk de møte ham i Domkirken. Søndag fremfører de hans rekviem i Skjold kirke.

Folk i Fana · Publisert 20:00, 16 nov 2018

Det har vært et travelt år for de rundt 50 medlemmene i Ytrebygda-koret Kor é vi. I januar startet de første øvingene til konserten som går av stabelen førstkommende helg. Da skal "Requiem" av John Rutter fremføres i Skjold kikre.

– Vi kan vel si at John Rutter er et lite forbilde for oss. Han har komponert veldig mye forskjellig musikk, kanskje først og fremst kirkemusikk, og han er veldig kjent særlig i kormiljøet, der han synges over hele verden, sier Tove Værnes i koret til Fanaposten.

Med seg under konserten har de fått Marianne Juvik Sæbø på sopransolo. Sangerne blir akkompagnert av Johan Sebastian Blum på cello, Svein Olav Sandvik på obo, Lene Lindquist på fløyte og Ivar Mæland på orgel.

– Vi tror mange kan ha glede av denne konserten. De får høre et skikkelig innøvd kor, en flott solist i Marianne Juvik Sæbø og veldig flinke musikere, sier Værnes om konserten som starter klokken 19.00 på søndag.

Møtte helten

"Kor é vi" startet opp i 1992, og er et kor som stadig strekker seg mot nye utfordringer. Repertoaert spenner vidt, og koret mestrer alt fra muskaler til kirkemusikk, og liker å kaste seg over nye prøvelser.

Å lære seg Rutters "requiem" har betydd mange timer med øvelse på fritiden for de 50 koristene. Men koret fikk seg en skikkelig opptur da hørte at John Rutter selv skulle komme til Bergen for å snakke om kormusikk tidligere i år.

Anledningen var en såkalt "Singing Day" i Bergen domkirke, der koret i april stilte opp og fikk møte sitt store forbilde.

– En helt fantastisk opplevelse. Her fikk vi anledning til å synge og få instruksjoner av selveste John Rutter selv. Det var en skikkelig opptur for koret som ga oss masse inspirasjon, sier Værnes.

Det hjalp også godt på ettersom de jobbet med Rutters eget verk, og det ga mye pågangsmot til å fortsette øvingen.

Kirkekonsert

Selv om koret har flest medlemmer fra Hjellestad og Blomsterdalen og har sin base i Ytrebygda kirke, finner denne konserten sted i Skjold kirke.

– Vi trenger å bruke kirkeorgel, og det har de i Skjold kirke. Derfor ble det der og ikke i Ytrebygda denne gangen, sier Værnes.

John Rutter

John Milford Rutter (født 24. september 1945 i London) er en britisk komponist og dirigent, kommandør av den britiske imperieordenen.

Rutter er utdannet ved Clare College i Cambridge; her har han også arbeidet som lærer. Han har startet et eget profesjonelt ensemble, Cambridge Singers, som han har gjort flere plateinnspillinger med.

Komposisjonene og arrangementene til Rutter blir fremført over hele verden. Rutter er mest kjent for kirkemusikk, det meste forankret i den britiske korkulturen. Han har komponert og arrangert mange koraler, særlig julesanger, og han har komponert større korverk som Gloriaog Requiem.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten