fanaposten.no

Klassiske toner til sportslig tema

For over tiende gang på rad arrangeres Sommerstryk på Paradis. Årets tema er sport. — Det beste er at vi får så mange gode venner, forteller venninnene Kaja, Ovidia, Isabella og Elisabeth.

Folk i Fana · Publisert 18:00, 7 jul 2017

I stekende sol høres tonene fra fioliner, bratsjer og celloer fra et vindu ved Steinerskolen på Paradis. I hvert klasserom er det ulike rytmetimer, dansetimer eller spilletimer for unge strykere mellom fem og fjorten år.

— Vi ønsket å starte et sommertilbud for unge strykere slik at de kan få utviklet seg enda mer, forteller grunnlegger av Sommerstryk Kari Knudsen.

Populært tilbud

Og tilbudet har virkelig slått an. Hvert år kommer flere av barna tilbake. I år var det for mange søkere enn det var plass til.

— Vi opplever en positiv respons hvert år. Det er nok kjekt for barna å få en uke hvor de bare spiller og danser og blir kjent med nye, sier Knudsen.

Første sommerstryk

I et av øvingsrommene terpes det blant annet på stakkato. Tre undervisere rullerer på å lære de unge strykerspirene ulike stykker som skal spiller på avslutningskonserten fredag 7. juli.

— Vi fikk notene for to måneder siden, men vi har ikke øvd så mye på dem. Det skal nok gå fint å lære seg stykkene til konserten, men det er litt vanskelig, sier Elisabeth.

For de fire venninnene Kaja, Ovidia, Isabella og Elisabeth er dette første sommeren med Sommerstryk.

— Det er veldig kjekt her. Det beste er å få spille mye og bli kjent med nye folk. Vi får også dansetimer, og det er også ganske gøy, sier de.

— Det eneste er at vi må stå litt tidlig opp. Det er litt irriterende, men det er veldig verdt det, sier de fire venninnene.

Norge møter Nederland i lagtempo-semifinalen

Sindre Henriksen tar på seg skylden for at Norge ikke klarte å vinne kvartfinalen i lagtempo.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten