fanaposten.no

Et av flere vellykkede sangnumre var bunadssangen. En ny god tekst laget på melodien til «Ja, vi elsker» fikk mange bunadseiere til å nikke smilende og gjenkjennende til dette innslaget.

Klassisk revymoro i kulturhuset

Sint dame, gode sangnumre og morsomme parodier. «Voksne talenter» leverte en klassisk god revyforestilling i Fana kulturhus fredag kveld.

Folk i Fana · Publisert 12:48, 24 okt 2020

Revy-sjangeren er kanskje en av de mest utfordrende å levere på, men den nystartede revygruppen «Voksne talenter» lykkes bra i sin første forestilling som har fått navnet «Prøver lykken». Revygruppen er et pilotprosjekt under Vestlandske Teatersenter.

Saken fortsetter under videoen.

– Vi hadde premiere på forestillingen 3. september på Cornerteateret, og fikk muligheten til å spille i Fana kulturhus under årets kulturdager. Mens det er kø for å delta i den klassiske teatergruppen, måtte vi jobbe litt for å få nok folk med i revygruppen. Vi endte opp med ni medlemmer til den første forestillingen, og det har blitt en fint sammensatt gruppe med noen som har erfaring fra tidligere, mens 4-5 av deltakerne aldri har stått på scenen tidligere, sier Jeanette M. Kjær som er ansvarlig for regi og instruksjon.

Gråtkvalt Bjarne Brøndbo

Revynumrene har gruppen skrevet selv, og det harseleres med mange lett gjenkjennelige tema gjennom revyen. Et gjennomgangstema er de mange talentshowene vi har blitt vant til på tv.

– Idol og Norske talenter får gjennomgå litt, ja. Revygruppens navn «Voksne talenter» henspeiler også på dette. Numrene spiller på alt fra det groteske til det stikk motsatte, sier Kjær.

I revysjangeren er det meste lov, og her er det massemorderen Arnfinn Nesset som prøver seg med et sangnummer i parodien på en talentkonkurranse.

Blant de som prøver seg talentkonkurransen i revyen er sykepleier Arnfinn Nesset. I juryen sitter, nær sagt som vanlig, Mia Gundersen, en gråtkvalt Bjarne Brøndbo, Janne Formo og … Eyvind Hellstrøm. Parodiene som leveres av skuespillerne er jevnt over bra, men da Eyvind Hellstrøm dukker opp, er parodien så god at salen bryter ut i spontan latter - som seg hør og bør i en revy.

Høy klasse

Flere gode sangnumre med gode vokalprestasjoner, akkompagnert av kapellmester Tarjei Vatne, er med på å løfte helhetsinntrykket. Det er flere veldig gode klassiske revyinnslag - blant annet en svært sint dame som har fått mer enn nok av åpne kontorlandskap, clean desk og open seating. Dette nummeret er av svært høy klasse, og nesten verdt inngangsbilletten alene. Dessverre blir det ikke flere forestillinger i Fana kulturhus denne gang.

Et klassisk revynummer med «sint dame» som fortviler over at hun har vært nødt til å forlate sitt trygge kontor til fordel for free seating, clean desk og åpent kontorlandskap. En god tekst, og en særdeles bra fremføring gjør dette til et numrene man husker etter forestillingen.

Ideen til revygruppen fikk Jeanette M. Kjær da hun satt i juryen som skulle finne deltakere til NM i Revy på Høylandet.

– Der ble det uttalt at revynumre fra Vestlandet ansees som scenefyll. Jeg mener det er veldig mange gode revynumre fra Vestlandet, og mente vi må forsøke å motbevise den negative holdningen. Vi vil forsøke å finne to-tre nummer som vi skal delta i kvalifiseringen til neste Revy-NM, og jeg tror vi har noen gode kandidater, sier Kjær.

Plass til flere

Revygruppen «Voksne Talenter» begynner å jobbe med en ny forestilling på nyåret, og ifølge Kjær er det plass til flere som har lyst å spille revy.

– Vi er en fin gruppe, men det er god plass til andre som har lyst å være med. På øvingene er det en fin tone og god stemning med kaffe og kos. Nå begynner gruppen å bli trygge på hverandre, de har fått selvtillit, så jeg tror dette skal bli bra fremover, sier Jeanette M. Kjær.

De som er interessert i å bli med i revygruppen, kan finne mer informasjon på teatersenter.no

Tilfeldig bordplassering under et bryllup kan være svært avslørende, viser det seg i denne sketsjen.

Historielaget reagerer: – De gjør forretning på Siljustøl-navnet

Oddvar Skre i Fana historielag reagerer kraftig på at Webu kaller boligprosjektet på Grønstølen for "Nedre Siljustøl". Jus-forsker tror eierne av...

Maria Nygaard Årdal 5 år

Maria Nygaard Årdal 5 år fredag 27/11. Vi gratulerer vår skjønne solstråle Maria med 5 års dagen i dag! Hipp hipp hurra for deg!Stor klem fra mimmi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten