fanaposten.no

Jana Scepanovic, Celine Andersen, Pernille Husebø, Marthe Næss Iversen, Solveig Mee Sun Næss i dansegruppen Sans deltok på UKM for to år siden. Lørdag er det klart for nytt arrangement i Fana kulturhus. Foto: Terje Bringsvor Nilsen (arkiv)

Klart for ung kulturfest

Alle i alderen fra 13 til 20 år kan delta, men nå må folk kaste seg rundt: I dag går påmeldingsfristen ut.

Folk i Fana · Publisert 09:18, 31 jan 2019

UKM har gått fra å være en kulturmønstring til å bli en møteplass. Lørdag møtes ivrige ungdommer i Fana kulturhus for å skape noe sammen.

UKM (Ung Kultur Møtes) er ingen konkurranse, men snarere en festival der ungdom får sjansen til å vise andre hva de driver med. På UKM kan man delta med alt fra musikk, teater og design til litteratur, film, foto og dans. For å nevne noe.

– Mandag hadde vi 71 påmeldte, og dette er et tall vi regner med vil stige frem mot påmeldingsfristen som er 31. januar klokken 23.59, sier koordinator i kommunen, Eyolf Nysæther.

Det er rett og slett for å få flest mulig med, at fristen er satt så tett opp mot selve arrangementet som altså er lørdag 2. februar. Alle i alderen fra 13 til 20 år kan delta, og det er også mulig å ha med eldre deltakere under visse kriterier.

– UKM er et arrangement av og for unge, sier Nysæther videre.

Man kan delta i alle roller som må dekkes i en festival – bak scenen som arrangør, scenearbeider, lys- og lydteknikker eller mediearbeider. På scenen sammen med bandet sitt, alene bak sin egen mikrofon eller instrument, som danser, skuespiller eller oppleser av egne dikt og tekster.

– Vi ønsker å få terskelen for å delta ned. Her kan alle som har lyst være med, sier Nysæther.

Publikum er også hjertelig velkommen til arrangementet.

– På UKM vil du få muligheten til å vise frem det du kan, og du får se hva andre kan. Men du trenger ikke å være scenevant eller 100 prosent trygg i det du skal gjøre for å melde deg på UKM. Du kan også lære noe helt nytt gjennom workshops som arrangeres på festivalen, skriver UKM på Facebook-siden sin.

UKM har både lokalmønstringer, fylkesmønstringer og landsfestival hvert år. Fylkes- og landsfestivalen er en gulrot for dem som ønsker å møte enda flere likesinnede utenfor egen by.

UKM

Allerede i 1987 var Ungdommens Kulturmønstring (UKM) en etablert institusjon i norske fylker og kommuner.

I 2015 besluttet UKM Norge å endre forklaringen fra Ungdommens Kulturmønstring til Ung Kultur Møtes.

I en tid proppfull av talentkonkurranser, er det viktig for oss å tydeliggjøre UKM som noe annet enn bare en talentfabrikk.

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten