fanaposten.no

Etter fyrverkeriet tennes faklene, og deltakerne går samlet nedover fjellet. Foto: Patricia Flatåker

Klart for fakkeltog på Løvstakken

Patricia Flataker håper på ny deltakerrekord under søndagens fakkeltog på Løvstakken. Allerede er over 200 forhåndspåmeldt.

Folk i Fana · Publisert 19:00, 15 nov 2022

Fakkeltoget på Løvstakken til inntekt for Kreftforeningen ble startet opp i 2014.

– Hvert år i slutten av november har jeg drevet dette familiearrangementet. I år er det til og med meldt brukbart vær, så vi håper på stor oppslutning og kanskje en ny deltakerrekord, sier Patricia entusiastisk.

Tyvstart

Tidligere år har turdeltakerne samlet seg på Magic Hotel Solheimsviken. Men siden hotellet nå er akuttmottak for flyktninger fra Ukraina, så er det samlingsplass i kantinen på Ny-Krohnborg skole i år.

– Fra klokken 13 til 16 er det utdeling av startnummer for de som ikke allerede har hentet dette. Allerede fra torsdag sitter vi på Kiwi i Bøhmerngaten fra 17-20 og deler ut startnummer og t-skjorter. Lørdag fra klokken 11 til 20, forteller Patricia.

Initiativtaker Patricia Viviana Alme Flataker gleder seg til søndagens familiearrangement med fakkeltog på Løvstakken. Foto: Privat

Tur og kos

Starten går søndag fra klokken 14 og utover, og startstedet er Løvstakkveien 51. Det er forventet at de fleste har kommet seg til toppen av Løvstakken innen klokken 16.

– Da blir det utdeling av medaljer på toppen, og grilling av pølser. Vi oppfordrer folk til å ta med egne grillspyd eller pinne til å grille med, sier hun.

Klokken 17 er det på tide å tenne faklene, og starte turen ned fra Løvstakken igjen. Den lysende ormen av turgåere med fakler, er et spektakulært skue.

– Vi går ned til Ny-Krohnborg skole, og samles i kantinen. Der blir det servert pizza, gløgg og pepperkaker, og alle barna får diplom fra klokken 18, forteller Patricia Flataker.

Nissen er tidlig ute i år, og har visstnok lovet å komme på besøk til barna cirka klokken 18.30.

God hjelp

Patricia ber turdeltakerne huske å kle seg etter været.

– Ifølge værmeldingen skal været faktisk bli ganske bra, men det er alltid lurt å ha litt ekstra klær. Spesielt et tørt skift man kan ta på når man kommer ned. I tillegg er det lurt å ta med seg hodelykt, brodder og gode sko.

Det er åttende året hun arrangerer fakkeltoget, og hun møter bare velvilje når hun kontakter næringslivet for støtte.

– Jeg hadde jo aldri kunnet arrangere dette uten å få så god hjelp fra både de mange frivillige og velvillige sponsorer. Allerede har jeg begynt å få på plass sponsorer til neste års arrangement. Påmeldingen til neste års fakkeltog er også åpnet på nett, og folk har allerede begynt å melde seg på. Det er ganske fantastisk, stråler hun.

Stor interesse

Til søndagens fakkeltog er det allerede over 200 påmeldte.

– Erfaringsmessig er det mange som melder seg på de siste dagene før arrangementet. Vi har pleid å ha rundt 500 deltakere, men det er jo god plass på Løvstakken, så jeg håper så mange som mulig blir med på denne begivenheten. Inntektene går som vanlig til Kreftforeningen, så dette er en flott dag ute til inntekt for en god sak, sier Patricia Flataker.

Vil du vite mer om arrangementet, kan du lese det på nettsiden fakkeltogetpaalovstakken.no, eller på facebooksiden «Fakkeltoget på Løvstakken».

Fana skal kose seg i form

Herrelaget til Fana skal spille rekordmange treningskamper før denne sesongen. Dagen etter kampene står sex på treningsplanen.

Tobias Gjesdahl 17 år

Hipp hurra for Tobias Gjesdahl som fyller 17 år den 5. februar. Du er flink, hjelpsom, smart og vi er stolt av deg. Vi gratulerer og gleder oss...

Kunne du tenkt deg denne utsikten?

Fem minutter fra Lagunen, utsikt over Apeltunvatnet, tett på turområde, solceller på taket og 45 kvadratmeter å spille seg på. Kunne du tenkt deg å...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten