fanaposten.no

Klar til krig med krem og slikkepott

Aleksander Grener husker fortsatt hvor godt han likte å se på da oldemoren bakte. Nå er det fanabuen selv som får publikum når han står ved bakebollen: Som deltaker i Kakekrigen!

Folk i Fana · Publisert 08:53, 12 apr 2018

I det populære TV-programmet Kakekrigen på kanalen FEM kjemper bakeentusiaster fra hele landet om den gjeve tittelen som Norges beste hobbybaker.

– Jeg har sett på Kakekrigen i årevis fordi jeg synes det er et veldig koselig og underholdende program. Det virket spennende å være med selv, så hvorfor ikke melde seg på? tenkte jeg, sier bakeglade Grener til Fanaposten.

På TV denne uken

35-åringen ble valgt ut som en av 25 deltakere, og mandag kveld var han for første gang å se i TV-ruten. Serien strekker seg over ni uker denne våren, og hver uke kåres en ukesvinner som går videre.

– Jeg har ikke lov å si noe om hvordan det går med meg, men jeg kan røpe så mye som at det passet meg godt å være med på programmet. Jeg er glad i nye utfordringer, og løste oppgavene jeg fikk på min egen måte, sier Grener, som er utdannet restaurantkokk.

– Det var ikke så mye kakebaking i utdannelsen, så jeg er i grunn en mer eller mindre selvlært kakebaker. Jeg har heller ikke jobbet så mye som kokk, sier han, som opprinnelig er fra Stavanger, men er bosatt i Blomsterdalen.

I løpet av den snart fem årene han har bodd i Bergen, har han blant annet jobbet som hotellsjef på Klosterhagen Hotell på Nordnes og Magic Hotel i Solheimsviken.

– Jeg gikk i lære på Sola Strand Hotel, og der var det en seniorkokk som jeg lærte masse av. Hun skapte de mest fantastiske kakene, som smakte utrolig godt. Triksene er å bruke gode råvarer, sier Grener.

Smaken viktigst

Aleksander Grener har alltid vært bakeinteressert, og syntes som liten det var gøy å følge med på hva oldemoren gjorde da hun stod på kjøkkenet med bakebolle og slikkepott.

– Hun er min store inspirasjon. Jeg liker aller best å bake klassiske kaker som smaker godt - jeg bruker ikke fondant og moderne pynteteknikker, men liker kaker med ekte smak. Friske bær og friske smaker er kjennemerket mitt, sier bakeentusiasten.

Han har alltid likt å bake kaker, og baker til eget bruk og til venner og kjente.

– Vi har masse besøk hjemme, og ofte serverer vi kake istedenfor dessert, sier Grener, som synes smaken troner høyere enn utseende på en kake.

– Som min bekjent på restauranten House Of Fingerfood i Stavanger en gang sa: "It may look like hell, but it tastes like heaven", sier Grener og ler godt.

Nye bekjentskap

Grener syntes det var supert å være deltaker i Kakekrigen, men innrømmer at han gruer seg litt til å se seg selv i aksjon på TV.

– Det blir spesielt! Venner og familie gleder seg kanskje mer enn meg til å se meg på TV. Men det var utrolig gøy å bake samtidig med andre, det må jeg få si. Og jeg har knyttet gode kontakter med andre deltakere, sier han.

Grener forteller videre at han lærte mye underveis, og måtte også improvisere litt.

– Plutselig kan det dukke opp noe uforutsett, eller resultatet blir litt annerledes enn hva man har tenkt. Da er det bare til å kaste seg rundt. Jeg kan ikke si for mye om oppgavene, men det var litt hektisk til tider, sier han.

Til andre bakeglade der ute, har han følgende tips når en ny kake skal planlegges:

– Gjør det enkelt! Bruker du friske, gode ingredienser, faller kaken garantert i smak!

Kakekrigen ledes av Fridtjof Nilsen som har med seg de smakeglade dommerne Sverre Sætre og Maj-Britt Aagaard.

Jeg kan røpe så mye som at det passet meg godt å være med på programmet.

Kakekrigen

Kakekrigen er et norsk bakeprogram som har gått på kanalen FEM siden 2013.

Den er produsert av TV-produksjonsselskapet Warner Bros. Norge, og serien sendes fire dager i uken, fra mandag til torsdag.

Hver uke samles fem nye deltakere for å konkurrere om å bake de beste kakene. De beste kakebakerene får utlevert gule lederforklær, mens de uheldige må forlate konkurransen. Til slutt vinner en deltaker ukens kakedyst og går videre til semifinalen.

I seriens to semifinaler møtes alle de tidligere ukesvinnerne, hvor de fire beste til slutt kvalifiserer til finalen. Sesongens aller beste kakebaker, utnevnes etter fire intense finaledager, og vinner en premie samt heder og ære.

Høyre med klimaoffensivt nytt program for Bergen

Heldigvis er der politikere i de aller fleste partier som brenner for klimasaken. Jeg er en av dem.

Naboene stilte med lift da politikerne kom på besøk

Naboer mener de planlagte blokkene på Fantoft strekker seg for høyt mot himmelen. Tirsdag kom politikerne for å se.

Kåret til Årets Natteravngruppe

Natteravnene Rådal er kåret til Årets Natteravngruppe under den store Natteravnkonferansen i Bergen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten