fanaposten.no

Katarina Myhre Jensen (nr. 3 fra venstre) er med i det nyvalgte styret i Norges speiderforbund. Styret ledes av speidersjef Peer-Johan Ødegaard (ytterst til høyre). Foto: Mads Ankarstrand

Katarina (20) fra Søreide skal være med og lede 18 000 speidere

Katarina Myhre Jensen fra Søreide speidergruppe ble lørdag valgt til det nye styret for Norges speiderforbund.

Folk i Fana · Publisert 19:00, 14 nov 2022

Valget foregikk på speidernes landsmøte, Speidertinget, på Quality Hotel Olavsgaard.

Katarina har vært med i speideren siden hun var ni år. – Jeg kom inn i en nesten helt nyoppstartet speidergruppe, og jeg har fått muligheten til å være med på å utvikle den til det den er i dag, forteller hun. – Gjennom årene har jeg vært med på det meste av stort og smått og har erfaring fra alle nivåer i organisasjonen. Jeg har hatt de fleste vervene i gruppen og på regionalt nivå, i Hordaland krins. På nasjonalt nivå er det ofte mat og forsyning som er mitt ansvarsområde.

Det ferske speiderstyremedlemmet har rukket å samle erfaring fra andre organisasjoner også: – I tillegg til å være med i Ungdommens bystyre i Bergen og Røde Kors Ungdom har jeg vært med på å starte opp Storrindens venner, en forening for utviklingen av turområdet. Gjennom organisasjonsarbeidet har jeg fått erfaring fra oppstart, løpende drift og videreutvikling.

Katarina er beredt til å ta fatt på oppgavene, og hun mener at flere av dem kommer til å handle om videreutvikling. – Gode ledere er avgjørende for god speiding, og vi kan alltid bli bedre. Uten gode ledere får vi ikke gode speidere og veldrevne speidergrupper, slår hun fast.

Vestbo ventet i 13 år: Fullfører 34 boliger trass store ekstrakostnader

Gravemaskinene var i full gang. Så smalt det fra skytebanen. Siden da har Vestbo ventet i 13 år.

Kyrre på nye eventyr

Han har grillet selvfanget piraya i Amazonas. Han har kjørt rally gjennom Usbekistan. Han har plukket vulkanstein på bunnen av Polhavet. Nå gir...

Hærverk på Skjold skole

I fire-tiden fredag morgen gikk alarmen på Skjold skole. Securitasvakten meldte fra til politiet om mulig innbrudd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten