fanaposten.no

Kristin Hovland (t.v.) og Martine Midtun Egeland er sommervikarer hos Hageland Mesterhagen Midttun der de steller blomster, betjener kunder og kommer med tips og råd om hagestell. Foto: Mari Møen Nygaard

Jobben som gir grønne fingre

Etter at Martine og Kristin begynte å jobbe på hagesenter, har de begge blitt mer og mer glad i planter og blomster.

Folk i Fana · Publisert 17:12, 12 aug 2017

Martine Midtun Egeland (17) og Kristin Hovland (20) tilbringer sommeren med å selge planter, blomster og hagemøbler hos Hageland Mesterhagen Midttun. Begge begynte å jobbe som ekstrahjelper på hagesenteret da det åpnet i fjor vår, og begge forteller at de har fått større og større interesse for det grønne siden den gang.

– Jeg har planer om å bli gartner, sier Kristin og legger til:

– Nå skal jeg fullføre interiørstudiet jeg holder på med, og så skal jeg begynne med gartnerutdannelse, sier den Midtun-bosatte 20-åringen som kommer fra Bømlo.

Lærer mye

De to sommervikarene kjente ikke hverandre før de begynte å jobbe ved hagesenteret, men stortrives sammen og skryter av et godt arbeidsmiljø.

– Vi har veldig greie kollegaer, og lærer noe nytt hver eneste dag. Vi steller blomster, vanner og hjelper kundene. Vi står også mye i kassen, forteller Martine.

I tillegg til å gi kunder gartnerråd og veiledning til plantestell, brukes arbeidsdagene til å holde orden i butikken.

– Mange kunder lurer på hvilken jord de skal bruke til hva slags planter og blomster, så da hjelper vi dem så godt vi kan. Det er jo veldig mange ulike typer å velge blant. Ellers går det mye i sommerblomster for tiden, sier Kristin.

Glad i det grønne

Martine på 17 skal snart tilbake som elev ved musikklinjen på Langhaugen, men både hennes blide smil og Kristins blide smil kan man få gleden av å støte på på hagesenteret også utover høsten.

– Vi jobber begge som ekstrahjelper ved behov, og spesielt mot jul er det alltid ekstra mye å gjøre, sier 17-åringen fra Lilletveit.

– Jeg har blitt så glad i planter etter at jeg begynte å jobbe her ved hagesenteret. I år har jeg for første gang forsøkt meg med jordbær hjemme, og det har vært kjempegøy, legger hun til.

Også Kristin har fått flere og flere grønne vekster hjemme på terrassen etter at hun fikk jobb ved hagesenteret.

– Både rhodododendron, bringebær og jordbær, kan hun fortelle.

– Men så langt har jeg bare fått tre bringebær, føyer hun til og ler godt.

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten