fanaposten.no

– Jeg er ikke så glad i skryt, sier Steinerskolens Oliver Twist

Louise Kveldstad er en av to hovedrolleinnehavere i årets julemarkedoppsetning på Steinerskolen. – Jeg hadde lyst på en skikkelig utfordring, sier hun om å spille en av verdens mest berømte gutteroller.

Folk i Fana · Publisert 08:15, 17 nov 2019

14-åringen forteller at hun har drevet med teater «hele livet», men hun har aldri hatt en hovedrolle tidligere.

– Jeg har vært med på Annie, Reisen til julestjernen, oppsetninger på Musikalhuset og Forum scene og jeg har vært med på Julens magi med Musikaljentene, forklarer hun.

Men Oliver Twist er noe annet.

– Det er flere replikker enn jeg har vært vant til og litt mindre sang, for det har vært mest musikaler på meg, sier hun.

Replikker gjør det vanskeligere å huske, men lettere å improvisere. For hovedrolleinnehaveren er det litt skummelt at stykket skal spilles på skolen, for så mange hun kjenner først, før julemarkedet neste helg.

– Jeg liker best å opptre for folk jeg ikke kjenner. De som kjenner meg og har sett meg før, forventer kanskje mer. Dessuten kan jeg jo møte dem igjen dagen etter ... Jeg er ikke særlig glad i skryt heller. Da blir jeg skikkelig flau og vet ikke hva jeg skal svare, sier hun.

Prøvene Fanaposten fikk være vitne til lover i hvert fall bra.

– Jeg tror det blir kjempebra! sier Louise, som ikke har tenkt å gi seg med teater.

– Jeg har veldig lyst til å fortsette med teater og hadde tenkt å prøve å komme meg inn på dramalinjen op videregående, sier hun.

Og når vi spør om drømmerollen, er det i hvert fall ingen tvil:

– Annie!

Skuespiller og dramapedagog Astrid Koppen Mjanger står bak oppsetningen av stykket. Hun har delt Oliver-rollen i to.

– Inger Louise spiller første akt og en annen spiller den andre. Valget falt på Louise fordi hun har det engleaktige utseendet Oliver har. Jeg forsøker å gi alle elevene en riktig utfordring. Hun har god erfaring og at hun får bryne seg på en hovedrolle, det har hun godt av, sier Mjanger.

9. klasse på Steinerskolen bruker to hele uker på oppsetningen. Stykket spilles først for skolen, deretter på julemarkedet. Mange ulike stykker har vært satt opp gjennom årene.

– I fjor var det også Dickens, da vi spilte En julefortelling. Men vi har også hatt Gummi-Tarzan, sier Mjanger.

Hun forteller at teaterstykket i 9. klasse er noe elevene ser frem til i flere år.

– Elevene er veldig på og engasjerte. De vaser rundt på skolen i kostymer og synger sangene. De er engasjerte, og det er bare gøy, sier hun.

Nå håper hun at mange finner veien til julemarked og forestilling.

– Jeg synes det er gøy når skuespillet trekker folk, for det er så mange talentfulle elever på denne skolen. Oliver Twist er et familiestykke som passer for de fleste. Det er bare å komme og så kombinere det med en runde på julemarkedet, sier Astrid Mjanger.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Planen var å bli apotektekniker, men en kreftsykdom satte en stopper for den drømmen. Nå åpner hun pizzarestaurant på Råstølen sammen med familien.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten