fanaposten.no

Tre generasjoner jazzutøvere med pianist Knut Kristiansen i spissen står på scenen i Fana Jazzklubb i kulturhuset på Nesttun fredag kveld. Foto: Pressefoto

Jazzens nestor i Fana jazzklubb

Knut Kristiansen Trio står på scenen under årets siste konsertkveld i Fana Jazzklubb fredag kveld.

Folk i Fana · Publisert 21:00, 15 des 2022

Tre generasjoner jazzutøvere med pianist Knut Kristiansen i spissen står på scenen i Fana Jazzklubb i kulturhuset på Nesttun fredag kveld.

Knut Kristiansens signatur maner frem bilder av myndig autoritet og originalt pianospill. Han er en av våre fremste tolkere av Thelonius Monk sin musikk. Siden midten av 60-tallet har han bidratt til å legge grunnlaget for et yrende jazzliv og musikkundervisning i Bergen.

I 1983 vant han Buddyprisen, som er en årlig utmerkelse Norsk jazzforum har delt ut siden 1956. Prisen tildeles en musiker som både har utmerket seg som en fremragende utøver på sitt instrument, og samtidig har betydd mye som pådriver for å bedre jazzens utbredelse og kjennskap til musikkformen. I 1990 fikk han også Vossajazzprisen.

Under fredagens konsert får publikum høre originalmusikk signert Knut Kristiansen, samt musikk av Dollar Brand, Ornette Coleman og Thelnoius Monk.

Bandet består i tillegg til Kristiansen, også av Magne Tormodsæther, kontrabass, Sigurd Steinkopf på trommer og Aksel Røed på saxofon.

Magne Tormodsæther er født i 1973 og har vært daglig leder for Bergen Big Band siden 2015. Han arbeider innen jazz og samtidsmusikk, og har blant annet gitt ut og deltatt på en rekke plateinnspillinger, både som komponist og utøver. Fra 2004 har han arbeidet som lektor ved Grieg-akademiets jazzlinje.

Sigurd Steinkopf, født i 1997, er for tiden 3.-års student ved Griegakademiets Jazzlinje. Han har to ganger mottatt kulturstipend fra Vaksdal Kommune (kommunalt kulturstipend og Mary Kay-Sullivan-stipendet). Han har opptrådt på Vossajazz og Nattjazz. Som medlem i jazztrioen Peace, Love and Swing har han spilt konsert i London, i Bergen med Joshua Redman, Moldejazz og European Jazz Network i Trondheim.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Bli med inn i ungdommene sin egen hule: – Her spiller det ingen rolle om folk er forskjellige

KlubbRÅyale åpnet for fem år siden som et tiltak for å forebygge gryende problemer i ungdomsmiljøet. En stor opphopning av ungdommer på Lagunen...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten