fanaposten.no

Jan Erik Willgohs runder 70 år i løpet av sin nye utstilling som åpner i Galleri Langegården lørdag. Foto: Privat

Jan Erik fyller 70 under sin nye utstilling

Jan Erik Willgohs runder 70 år i løpet av sin nye utstilling som åpner i Galleri Langegården lørdag.

Folk i Fana · Publisert 19:00, 26 okt 2022

Jan Erik Willgohs (70) er en sentral kunstner i det bergenske kunstmiljøet, og han har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland gjennom sine mange år som kunstner. Arbeidene hans er innkjøpt til en rekke samlinger som Samtidsmuseet i Oslo, Bergen Kunstmuseum (nå KODE), Norsk Kulturråd og Statens Konstråd i Stockholm.

Fyller 70

I 2013 ble et maleri av Jan Erik Willgohs valgt ut til å pryde diplomet for Nobels Fredspris. Willgohs har sin utdannelse fra Statens kunstakademi, Oslo; Konsthögskolan, Stockholm og Royal College of Art, London.

– Jeg fyller 70 år under denne utstillingen, og kan i år se tilbake på over 50 år som kunstner. Det er den trettende utstillingen jeg holder på Galleri Langegården siden jeg åpnet min første utstilling der i 1985. Galleri Langegården er derfor et lokale jeg kjenner svært godt, og hvor jeg kan skreddersy en utstilling fra bunnen av, sier Jan Erik Willgohs i en pressemelding.

Bildene skal leve sine egne liv

Utstillingen her er gitt tittelen «Vekster og åpne rom. Men denne kunne også vært spissformulert til; Ville vekster og høye himler.

– Jeg finner ofte utgangspunkt for mine bilder i de naturmotivene i nærmiljøet jeg anser har i seg muligheter for et spesifikt billedinnhold. Dette innholdet utvikles så frem gjennom bildenes struktur, komposisjon og fargespekter, forteller han.

– Innholdet jeg ønsker å gestalte i bildene, er hva jeg selv til enhver tid har behov for i mitt eget liv, hvilke krefter jeg ønsker og lengter etter. Og det blir mye fokus på energi, harmoni og lys. Når bildene trer ut av atelieret, og nå skal stilles ut i det offentlige rom, opptår en ny situasjon. Da er mitt personlige utgangspunkt og mine behov ganske uvesentlige. Da handler det om hvordan bildene kan ha et potensiale til å angå og treffe tilskuernes i deres egne liv, på tilskuernes premisser, sier Jan Erik Willgohs.

Utstillingen i Galleri Langegården åpner lørdag klokken 14.000 og står til og med 20. november.

Vestbo ventet i 13 år: Fullfører 34 boliger trass store ekstrakostnader

Gravemaskinene var i full gang. Så smalt det fra skytebanen. Siden da har Vestbo ventet i 13 år.

Kyrre på nye eventyr

Han har grillet selvfanget piraya i Amazonas. Han har kjørt rally gjennom Usbekistan. Han har plukket vulkanstein på bunnen av Polhavet. Nå gir...

Hærverk på Skjold skole

I fire-tiden fredag morgen gikk alarmen på Skjold skole. Securitasvakten meldte fra til politiet om mulig innbrudd.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten