fanaposten.no

I et halvt år har Galleri Oker i Sveitservillaen på Nesttun blitt pusset opp. Lørdag inviterer de 11 kunstnerne til åpningsutstilling.

Ingen planer i helgen? Her er fem lokale kulturtips!

Utstillinger, konsert og planteloppemarked. Helgen byr på mye lokal kultur.

Folk i Fana · Publisert 20:46, 10 mai 2019

Det er mye på gang på kulturfronten denne helgen. I dagens papiravis kan du lese flere forhåndsomtaler av alt fra utstillinger til konsert og planteloppemarked. I denne saken har vi laget en liten oppsummering av noe av det som skjer.

Utstilling: Fana kulturhus, lørdag klokken 14.00.

Kulturkontoret, Bergen byarkiv og Fana historielag har samarbeidet siden i høst om å spa opp så mye informasjon som mulig om fabrikken som formet Nesttun i 70 år. Resultatet blir utstilling om Uldvarefabrikken, som blir stående til 21. juni. Åpning blir lørdag klokken 14.00

– Det har vært et stort gravearbeid. Byarkivet og historielaget har funnet frem veldig mye informasjon, mer enn vi klarer å stille ut på veggene i kulturhuset. Så har vi fått sønnen av den siste fabrikkeieren, Olaf Svendsen, til å komme på besøk til åpningen og fortelle med egne ord om tiden ved fabrikken, sier Signy Lyngsgård, leder ved kulturkontoret.

Under åpningsdagen på lørdag blir det offisiell åpning ved kulturbyråd Julie Andersland, før det blir en musikalsk medley av Veslemøy og Emilie Fluge Berg.

Deretter blir det foredrag med Olaf Svendsen, sønn av fabrikkeieren, før det blant annet blir ull-aktiviteter for barn i regi av Ytrebygda frivilligsentral.

Utstilling: Galleri Juni, lørdag og søndag 12-16 .

Hop-damen Åse Elisabeth Aalhus er klar med sin første kunstutstilling. Atelier Juni er et bittelite galleri i Kloppedalsvegen vis a vis Matkroken på Hop. Galleriet ble startet av Hilde Misje og Heidi Nystad i juni i fjor.

I tillegg til egne bilder, satser de to på å invitere andre kunstnere til å stille ut. I helgen blir det utstilling med Åse Elisabeth Aalhus, som bor i Troldhaugvegen.

– Det starter med vernissage på torsdag klokken 18-21. Så blir det åpent lørdag og søndag 12-16, forteller Nystad.

Kunstneren er en kreativ dame fra Hop som stiller ut for aller første gang. Det er en spent Aalhus som nå gjør klar til sin første utstilling.

– Jeg har malt mer eller mindre sammenhengende i de siste 20 årene. Det blir veldig variert, fra akrylmalerier til tusjtegninger, og både figurativt og abstrakt, sier hun.

Hun jobber som dekoratør og er vant til å jobbe kreativt.

– Veldig kjekt å få spørsmål om jeg vil stille ut. Jeg håper tar turen innom. Det er veldig greie formater som kan passe på hytteveggen eller hjemme, sier hun.

Galleri Oker Sveitservillaen, lørdag 14-18, søndag 12-16

Kunstnerstyrte Galleri Oker overtok sveitservillaen bak Birkeland kirke på Nesttun i fjor høst. Med god hjelp fra Magne Heldal har villaen gjennomgått en omfattende oppussing det siste halve året, og nå gleder daglig leder Dora Sofie Kittilsen og de 10 andre kunstnerne seg til å ta i mot publikum til åpningsutstillingen lørdag.

– Vi er et mangfold av kunstnere i alder, uttrykk, kjønn, nasjonalitet som holder til her, og vi er både profesjonelle og amatører, sier Kittilsen.

De elleve kunstnerne viser over 30 verk i det nyoppussede galleriet, og de skal selvsagt feire åpningen med bobler.

– I tillegg kommer den kjente jazzbassisten Sigurd Ulveseth for å underholde sammen med et av medlemmene i Galleri Oker, Stein Bakke.

Utstillingen åpner lørdag klokken 14 og holder åpent til klokken 18. Søndag er det åpent fra 12-16.

– Vi vil holde åpent om søndagene fra 12-16. Denne utstillingen som åpner på lørdag vil stå til og med 23. juni, så det er flere muligheter til å få den med seg. Men vi håper jo at mange har lyst å komme for å se utstillingen og hvor fint vi har fått det her, sier Dora Sofie Kittilsen.

Konsert: Tveiterås ungdomskor, Småsalen, lørdag kl 18.

Ungdomskoret på Tveiterås har i flere år samarbeidet med visesangeren Harald Nesse. Lørdag kommer han tilreisende helt fra Hovin i Telemark for å være med på konserten.

– Da er det mulig for alle andre å komme og høre på oss. Vi gir igjen "bli glad" garanti, sier korleder Ida Margrete Gjul.

Harald Nesse er selv onkel til Petter som synger i koret. Han skriver humoristiske tekster på norsk, men gjerne med en alvorlig undertone eller satire.

– Harald har gitt ut flere CD-er, og koret har vært så heldig å få samarbeide nært med ham mer enn 11 år. Vi har laget en CD sammen. Og vi har holdt mange konserter sammen, både med stort orkester og intimkonserter. Vi gleder oss til å dele han og hans sanger med dere på førstkommende lørdag. Denne gang har vi kalt konserten "Ute blant folk" etter en av hans sanger, sier Gjul.

Klokken 18.00 på lørdag blir det konsertstart i Småsalen.

– Noen av sangene vil bli tolket på døves tegnspråk av vår nye sanger, Juliane. Dørene åpnes for publikum kl. 17.30 og kl. 18.00 står Petter, Sturla, Simen, Geir, Ingvild og Juliane klar sammen med onkel Harald, Rønnaug og Ida. Tone Lonar kjører lyd for oss. Det blir superbra, sier Gjul.

Planteloppemarked, Fana kulturhus, lørdag kl. 10.00.

Lørdag er det også klart for årets planteloppemarked i regi av Fana hagelag.

– Denne lørdagen kan du sikre deg stauder som er store og frodige, og kanskje sjeldnere enn de du finner på hagesentre, frister hagelaget på nettsiden sin.

Årets planteloppemarked vil som vanlig finne sted på plassen utenfor Fana kulturhus klokken 10.00. Det varer i utgangspunktet til alt er utsolgt, noe som regel går fort. Her er det med andre ord lurt å være tidlig ute dersom man ønsker å sikre seg en av godbitene.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten