fanaposten.no

Innehaver av Sofus salong på Skjold, Anne Bjørg Thunes kan feire 40 års jubileum tirsdag 23. april. – Det har vært 40 flotte år, og jeg angrer ikke på yrkesvalget, sier hun. Foto: Ståle Melhus

I dag har Anne Bjørg klippet hår i 40 år

Tirsdag 23. april er det stort jubileum hos Sofus frisør på Skjold. Innehaver Anne Bjørg Thunes kan feire 40 år som frisør.

Folk i Fana · Publisert 08:31, 23 apr 2019

– Det var nok en del tilfeldigheter som gjorde at jeg ble frisør. Jeg var nok fascinert av hår, og klippet blant andre noen kamerater før jeg helt visste hva jeg drev med. Men jeg likte kreativiteten i frisøryrket, og valget mitt trives jeg godt med det, sier Anne Bjørg Thunes.

Feiring

I dag, tirsdag 23. april, blir det stor feiring i den trivelige frisørsalongen som ligger vis-a-vis bybanestoppet på Skjold. Alle kunder som kommer innom får kake og kaffe, og hun lover også noen goodiebags til de som klipper seg eller bestiller time.

– Vi må jo markere et slikt jubileum, og jeg regner nesten med at feiringen fortsetter litt utover uken også, sier hun.

Salongen til Anne Bjørg er 40 år, og i dag er de fire ansatte pluss en lærling.

– Siste helgen i april reiser alle ansatte med følge til Ullensvang hvor vi skal kose oss på hotellet med middag og en fin tur i fjellet. Det tror jeg blir veldig kjekt, sier den blide frisøren.

Hun er ekte fanajente, og har gått på skole på Kaland, Storetveit og Midtun, før hun begynte på Bergen yrkesskole.

Trofaste kunder

Det er ikke alle frisører som holder ut 40 år i et så fysisk krevende yrke. Mange må gi seg på grunn av belastningsskader i armer, skuldre, rygg og nakke. Bortsett fra litt «ondter» i skuldrene har Anne Bjørg klart seg bra.

– Jeg har vel vært flink til å trene og holde meg i form opp gjennom årene. I tillegg er det viktig å være bevisst på hvordan man står og går på jobb. Dessuten har jeg sikkert gode gener, smiler hun lurt.

En stor del av årsaken ligger nok også i at hun trives godt med alle kundene som får stelt håret sitt i Sofus salong.

– Jeg har alltid likt å jobbe med folk, og det er kjekt med alle de faste kundene som stadig kommer tilbake. Noen har fulgt meg helt siden jeg var lærling, og noen har vært med siden salongen åpnet. Dessuten har jeg vært heldig med mine ansatte, som har vært hos meg i snart 15, over 25 og over 30 år. Det tyder jo på at salongen er et trygt og godt sted å være både for ansatte og kunder. Vi blir jo nesten som en familie, forteller hun.

Skriftestol

Som frisører flest får hun ofte innblikk i folks tanker og liv. Og som frisører flest, røper hun ingen av historiene heller.

– Nei, det vi snakker om her i salongen, blir i salongen. Men det er jo av og til at man føler seg som en hobbypsykolog. Etter så mange år lærer man seg å lese personene. Det viktigste er jo at folk trives og stoler på oss, smiler Anne Bjørg Thunes.

I løpet av 40 år har frisøryrket forandret seg mye.

– Det har vært stor utvikling i faget. På 80-tallet var det veldig mange som skulle ha permanent. I dag handler det om farging og bleking. Vi går jevnlig på kurs for å få inspirasjon og lære nye teknikker. Dessuten er det enormt mange flere produkter i dag i forhold til tidligere, sier hun.

Lykkelig

Hun forteller at hun er lykkelig som frisør, og røper at kundene også har mye av skylden for det.

– Vi har jo et kreativt yrke, og ser resultatet av den jobben vi gjør umiddelbart. Det gjør kundene også. Jeg tror det er få andre yrker hvor man får en så spontan tilbakemelding på jobben man gjør flere ganger om dagen. Det gjør at frisører er lykkelige med arbeidet sitt, sier 40-årsjubilanten.

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten