fanaposten.no

Prost Kristin Sævik Litleré sender julehilsen til alle i Fana og Ytrebygda fra hjemmekontoret. Foto: Privat

Hverdagsglede av feilsendte tekstmeldinger

– Det var da voldsomt, tenkte jeg, for jeg kjenner ikke vedkommende særlig godt, skriver prosten om en feilsendt tekstmelding.

Folk i Fana · Publisert 06:00, 25 des 2020

I skrivende stund tikket følgende melding inn på telefonen:

«Heyyy! Ja. Jippi!. På vei ut døren no for polet. Slå følge eller treffes til lunsj ca 11 feks?» Det var da voldsomt, tenkte jeg, for jeg kjenner ikke vedkommende særlig godt. Jeg kvitterte med latter og et «Eh?».

Det kom raskt svar om at meldingen var feilsendt, og at det kom til å bli både mobbing og latter på kontoret av dette. Like etter kom tilbud om lunsj en annen dag. Gøy, tenkte jeg og takket. Tenk at en feilsendt sms kan føre til noe hyggelig!

For noen uker siden fikk jeg melding fra en av prestene: «Love you!» sto det. Og jeg svarte henne: «love you too» og slengte på et par smilefjes. Hun hadde også sendt feil, og var litt pinlig berørt over å sende kjærlighetserklæringer til sjefen.

Vi fikk en god latter, og selv om ordene var litt store og ikke vanlig sjargong, så fikk vi gitt uttrykk for at vi setter pris på hverandre. Noen ganger kan det som ikke var meningen, bli en glede i hverdagen.

– Det å bli møtt på en god måte av andre mennesker når en kommer for å prate, kan være helt avgjørende for hvordan livet blir, skriver kapellanen i Skjold kirke.

Årets julehilsen fra prosten tar utgangspunkt i feilsendte tekstmeldinger: – Noen ganger kan det som ikke var meningen, bli en glede i hverdagen. Foto: Ståle Melhus, dronefoto, arkiv

Vi fikk en god latter

Et annerledes år

Det skrives mye om annerledesåret 2020. Noen, både innen helse, skole, kirke, kommune og næringsliv, har jobbet dobbelt så mye som de gjør til vanlig. Noen har ikke lenger en jobb å gå til, og alt som før var trygt og forutsigbart er røsket vekk.

Noen har vært alvorlig syke, enten av covid eller andre ting. Noen er syke akkurat nå, isolert fra sine nærmeste i julehøytiden. Mange, både voksne, barn og unge, er slitne av omstilling, smittevern og avstand. Ingenting av dette skal skjønnmales eller bortforklares med «det er nok en mening med det». Samtidig kan det være fint å være på jakt etter små lyspunkt.

Jeg kjenner noen som er alvorlig syke og noen som er pårørende til alvorlig syke. Og jeg vet ingen som er så nøye med å nyte de gylne øyeblikkene. For meg er det tankevekkende.

Jeg tenker ofte på hvor forskjellig vi opplever ting. I en familie kan det være helt ulike fortellinger om middagsbesøket som alle var i. Slik vil fortellingene om 2020 være forskjellige. For mange har dette vært et godt år. Aktivitetsjaget fikk en pause. Hverdagstempoet ble skrudd ned. Opplevelser med andre ble erstattet av opplevelser hjemme. Norsk natur ble sjelebot.

Det er lov å snakke om det som er godt også.

Fikk du med deg julegudstjenesten fra Birkeland kirke?

Vil du vite hva som skjer i romjulen og nyttårsdagene? Litlere oppfordrer alle til å sjekke kirkens program på nettsiden til sin menighet, eller ved å ringe til kirken for å høre om hva som er på programmet. Foto: Gyrid Cecilie Nygaard, arkiv

Lys i mørket

Nå er det jul. Vi synger Deilig er jorden. Da Ingemann skrev sin versjon av den tyske teksten, var det ikke fordi verden var god. Slett ikke. I sitt eget liv hadde han opplevd tap og ulykke. Den brutale treårskrigen mellom Danmark og Preussen, rystet hans land og folk. Likevel pekte han på lyset midt i mørket. Som en protest. Vi må fortsette å synge den sangen.

Englene sang den. Slik englene kom til gjeterne på marken med bud om en stor glede, slik kan suset av englevinger streife mitt og ditt kinn og gi trøst og glede.

Prektig er Guds himmel. Blir det klarvær i julen, skal jeg gå ut og se på stjernehimmelen. Kjenne at jeg er en del av et uendelig univers, og vite at alle mennesker hører til under Guds himmel.

Oss er en evig Frelser født! Det er kirkens budskap i julen. Jesus var ikke feilsendt. Men sendt til alle. Til deg.

Gledelig jul.

SJEKK UT TURTIPS: Familieflukt i koronatid

Debatt:–   Bevar Steinsvikkroken som friområde

I Fanaposten 19. januar var det stor reportasje om Steinsvikkroken, der fagetaten i Bergen kommune vil byggja seks omsorgsbustader for rusavhengige,...

FNB snur etter Aafløy-utmeldelse - sier ja til omstridt Hop-utbygging

Hadde Trym Aafløy og Rolf Scott fortsatt vært en del av FNB, er det uvisst om blokkene ved Hop skole ville fått ja i bystyret. Nå vender gamle...

Kommunen krever koronatest for ansatte som har vært på Østlandet

Byrådet innfører strengere forholdsregler for kommunens ansatte som følge av utbrudd av mutert virus på Østlandet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten