fanaposten.no

Hundrevis av dansere har overtatt flyplasshotell

Denne helgen er det rock´n roll på så mange måter, i det Fløienrock inntar Bergen. Det danses fra tidlig morgen til sent på kveld. Og til slutt skal de danse på byens tak.

Folk i Fana · Publisert 14:01, 8 jun 2019

– Vi danser for å ha det gøy! Og vårt eneste mål er å spre folkelig dans til så mange som mulig, sier Amund Storsveen, leder for Kom og Dans i Hordaland.

Både kortreiste og langveisfarende dansere fyller opp Scandic Flesland Airport Hotell denne helgen. Alle møte- og konferanserom er okkupert av dansere med liv og leven, uten ett eneste innslag av forretningsfolk eller salgsmøter.

– Jeg tror det er mellom sju og åtte hundre deltakere her. Den yngste er rundt fem år, og den eldste danseren på over åtti år, forteller en ivrig Storsveen.

Kom og Dans er en ideell stiftelse og frivillig organisasjon med rundt femti avdelinger i Norge, og noen avleggere i Danmark, Island og Færøyene. Nylig var de i Spania der de samlet over fem hundre dansere til `sydendans´. Nå er turen kommet til Bergen.

Danseglede

– I en hverdag der vi blir mer og mer stresset, bruker mange dansingen rett og slett som et fristed. Det er sosialt og du blir kjent med nye folk og treffer igjen gamle kjente. Det er også mye god trening i dans, forteller Storsveen, som selv ble dansefrelst som trettenåring.

Fastingswing, linedance, salsa, two step og tango er bare noen av mange forskjellige typer danser tilbys. Svenskebugg og gammledans hører også med på en stor dansefestival. Årets Fløieenrock skal avsluttes på søndag med dans, på nettopp, Fløien.

Du kan lese mer om Fløienrock i Fanapostens papiravis, som denne gang kommer på onsdag etter pinsen.

Alle kan lære å danse

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten