fanaposten.no

– Her er nok en sang dere kjenner

– Det er så utrolig tilfredsstillende å spille slike konserter når vi ser at de eldre synger med og koser seg, sier Brit Johnsrud.

Folk i Fana · Publisert 21:30, 1 mai 2020

Messingkvintetten Bris har eksistert i nærmere 20 år, og består av profesjonelle musikere med ulik bakgrunn.

Noe ekstra

I februar i år hadde de et samarbeidsprosjekt med folkemusiker Berit Opheim, og da regjeringen stengte ned landet i begynnelsen av mars, bestemte sangeren og de fem musikerne seg for å satse på et felles konsertprogram.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe ekstra for de som bor på sykehjem i denne tiden vi er inne i. Vi søkte Bergen kommune om støtte til å gjennomføre en serie konserter på alders- og sykehjem, og fikk tilslag på søknaden. Den senere tiden har vi spilt flere steder, blant annet på Øvsttunheimen, sier Brit Johnsrud.

I tillegg til Johnsrud består Bris av Elisabeth Vannebo, Tom Eide Osa, Are Ovesen og Grethe Tonheim.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Meningsfullt

Onsdag spredte de glede for beboerne på Gullstøltunet. En del av beboerne hadde funnet veien ut på balkongene, og noen hadde satt seg utenfor hovedinngangen. For de som holdt seg på sine egne rom, var vinduene satt på gløtt.

– Dette føles veldig meningsfullt i den tiden vi er inne i. Vi får jo høre historier om hva musikken betyr for mange, og det er godt å kunne bidra med glede, sier Elisabeth Vannebo, som har arrangert all musikken for kvintetten og Berit Opheim.

– Dette er noe vi har lyst til å gjøre mer, sier Johnsrud.

I løpet av en drøy halvtimes konsert fremførte musikerne melodier og sanger som nok er kjente og kjære for mange: «No livnar det i lundar», «Puppet on a string», «Eg ve te Bergen» og «Nystemten». Konserten ble avsluttet med Vera Lynns «We'll meet again».

Humørspredere

Gullstøltunet har hatt en tøff tid med flere koronasyke beboere som har gått bort. Nå er sykehjemmet erklært smittefritt, og det var tydelig at humøret hos beboere og ansatte var til stede.

– Vi har hele tiden hatt fokus på glede og positivitet. Vi har forsøkt å gi beboerne mest mulig å se frem til, og musikk fungerer alltid godt som humørspreder. Det er flott at vi har folk som Berit Opheim og Bris som kommer og opptrer. Vi har hatt flere konserter her allerede, og vi kommer til å ha flere i tiden fremover. I tillegg fikk vi jo et hyggelig besøk av en gruppe barn fra Gullstølbotn barnehage som sto oppe ved veien og fikk med seg konserten, sier aktivitets- og fritidskoordinator Camilla Torgersen ved Gullstøltunet.

Daniels løsning under streiken: Telttur på ubestemt tid

– I dag tidlig våknet jeg av at det var masse hjort oppi skauen! sier lærer Daniel Aleksander Hansen ved Kaland skole.

To koronasmittede ved Midtun skole

To personer tilknyttet 5. og 7. trinn på Midtun skole har fått påvist covid-19. Smittevernkontoret driver nå smittesporing av nærkontakter.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten