fanaposten.no

Gospel-stjerner spiller på Øvre Kråkenes søndag

Søndag blir det gospelkonsert med over 100 sangere og den svenske gospelstjernen Samuel Ljungblahd på Øvre Kråkenes.

Folk i Fana · Publisert 14:00, 1 mar 2019

Svenske Samuel Ljungblahd sang «Joyful, joyful» i det svenske prinsebryllupet for neon år siden, og han har fått med seg en av de fremste solistene i Oslo Gospel Choir, Kine L.Fossheim til helgens Gospel Explosion i Credokirken på Bønes søndag. I tillegg har de med seg et fantastisk band under ledelse av Svein Skulstad.

Over 100 lokale sangere har øvd helt siden jul, og inntar scenen sammen med stjernemusikerne søndag kveld.

Stort engasjement

Mange nordmenn drømmer om å synge i kor, og nå gis det sjansen til å synge med noen av de beste gospelkor-inspiratorene og dirigentene Norge har. Fire år etter at Leif Ingvald Skaug startet korkonseptet Gospel Explosion, satser arrangør og tilrettelegger Helgeland Folkehøgskole på en enda større eksplosjon rundt om i Norge!

De siste to årene har Leif Ingvald hatt åtte runder med Gospel Explosion rundt om i Norge, og dirigert over 500 sangere.

– Jeg har sett at det er et voldsomt behov rundt om i Norge etter å få være med å synge, og spesielt gospelmusikk, sier gründer og dirigent, Leif Ingvald Skaug.

– Så da jeg spurte Helgeland Folkehøgskole om vi kunne utvide konseptet til å nå enda flere, var de ikke vanskelige å be. Når i tillegg Kjell Valle henger seg på prosjektet, betyr det at vi kan besøke opp mot 16 forskjellige steder i Norge per år med Gospel Explosion, og det er jo fantastisk å kunne tilby dette rundt omkring i vårt langstrakte land, ivrer Skaug.

Plass til flere

Ifjor fylte Gospel Explosion opp Kristkirken sammen med Ole Børud og Kine L. Fossheim. I år er det allerede solgt 500 billetter til søndagens forestilling i Credokirken på Øvre Kråkenes.

– Det er fortsatt god plass, så vi håper flere vil ha med seg denne musikalske opplevelsen, sier Skaug.

Høsten 2018 var full med Gospel Explosion på fem forskjellige steder i Norge.

– Vi henvender oss til alle som ønsker å ha et slikt prosjekt på sitt hjemsted. Vi trenger minst 55 sangere for at det skal gå rundt økonomisk, og vi står for alle kostnader selv, så det er ingen risk for kirker og menigheter å arrangere dette. Alle kormedlemmene betaler kontingent for å være med, sier Leif Ingvald.

I 2019 står foreløpig Kragerø, Tønsberg, Skien, Trondheim, Bergen, Grimstad, Kristiansand, Sandnes, Haugesund, Rogaland, Østfold og Oslo for tur. Men det jobbes med enda flere steder fra høsten av.

Åpent for alle

Gospelartisten Samuel Ljungblahd fra Sverige blir også med rundt i Norge.

Gospel Explosion er åpent for alle som liker å synge gospel. Man samles til åtte øvelser med avsluttende konsert. På konsertene er det med fullt band, samt to gjestesolister. Både Ole Børud og Kine L Fossheim er en del av kjernestaben i Gospel Explosion, og er med rundt på konsertene, i tillegg til at flere av de lokale utfordres til solistiske innslag.

Svein Skulstad har det overordnede musikalske ansvaret sammen med dirigentene.

– Vi ønsker en bred forankring og vil samarbeide med de fremste miljøene som ønsker det samme som oss, og nå ut med gode nyheter gjennom god sang og musikk, avslutter Leif Ingvald Skaug som er ansatt som lærer på Helgeland Folkehøgskole for å gi Gospel Explosion til folket.

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten