fanaposten.no

F.v. Sigrid Rostad, Stein Bakke, Kari Frønsdal, Nina Heldal og Ulf Røstøen i utstillingslokalene i Galleri Lotus som åpner førstkommende søndag. Foto: Ståle Melhus

Galleri Lotus slår ut i full blomst

Glass, keramikk og billedkunst er på plass når nystartede Galleri Lotus åpner på Strømme søndag. – Vi håper dette galleriet skal bli en snakkis.

Folk i Fana · Publisert 14:46, 26 jun 2020

Foreløpig er det syv kunstnere som har flyttet sammen i et nytt atelier og verksted på Strømme. I bygget som huser Heldal Eiendom vis a vis Bergen Motorbåtforening, er det ryddet plass i hele villaen til galleri og atelier. I tillegg er garasjen bygget om til glassblåserverksted, hvor glassblåser og kunstner Sigrid Rostad har fått sitt eget verkstedt.

– Vi vil skape et arbeidssted for kunstnere hvor publikum kan komme og slappe av i fine omgivelser og oppleve kunst. På sikt håper vi å kunne arrangere større utstillinger, konserter, marked og kafé her også, sier Nina Heldal.

Variert kunstnerfellesskap

Lørdag 28. juni klokken 12 er det offisiell åpning av sommerutstillingen i Galleri Lotus, og i det siste har det blitt jobbet seint og tidlig for å forberede både lokaler og kunsten som skal vises frem.

Det er en god blanding av kunstnere som har funnet sammen i galleri-felleskapet. Nina Heldal, Kari Frønsdal, Stein Bakke, Akire art, Gunnar Langlo og Ulf Røstøen er bildende kunstnere. I tillegg bidrar keramiker Jeanette Andrea Falbach og glassblåser Sigrid Rostad (se egen sak) med sine arbeider.

– Vi er et fint fellesskap, og planen er å bygge dette stein for stein. Vi skal skyndte oss langsomt, og gjøre dette grundig. Galleriet vil har åpent litt lenger på torsdager og i helgene, men noen av oss kommer til å være her stort sett hver dag, så vi legger opp til at folk kan stikke innom når det passer, sier Heldal.

Akire er en 31 år gammel kunstner som jobber med maleri, tegning, design, grafitti og grafiske trykk, og hun er strålende fornøyd med å ha fått eget atelier i Galleri Lotus. Til daglig jobber hun som spesialpedagog, men kunsten er viktig for henne.

– Jeg har egentlig alltid drevet med kunst og formidling, og er veldig glad for å ha fått plass i atelier her. Det er bare to uker siden jeg flyttet inn, men trives allerede godt. Det er et deilig og harmonisk sted hvor jeg kan være sammen med gode og positive mennesker. Det er viktig for meg og arbeidet mitt, sier hun.

I rute

Kunstnerfellesskapets oppstart har vært planlagt i en tid, men kom ikke skikkelig i gang før i mai.

– På grunn av nedstengingen av landet, måtte vi utsette innflyttingen i atelierene og åpningen av galleriet, men vi er godt i rute til åpningen, forteller Kari Frønsdal. Hun har for øvrig fremdeles Galleri Skjold på stasjonsområdet på Nesttun.

– Det kommer til å være der som det har vært de siste årene. Der er det også arbeider av en del av kunstnerne som er med i Galleri Lotus, sier hun.

Ute på gårdsplassen utenfor hovedbygningen er Magne Heldal og en gravemaskin i gang med å fjerne kantstein og gressplen.

– Vi må jo ha litt flere parkeringsplasser, så derfor må vi fjerne litt plen for å lage plass til flere besøkende, smiler Heldal, mens han styrer gravemaskinen.

Ser potensialet

Kunstnerne er spente på mottakelsen hos publikum før åpningen på søndag.

– Vi ser et potensiale i det av vi åpner i et område hvor det ikke finnes så mange andre gallerier. Galleri Langegården på Fjøsanger er vel det nærmeste. Galleriet har et stort område med mange muligheter for kulturopplevelser, og det er mulig å komme hit både med bil og båt. Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen, og håper mange tar turen innom fremover for å se hvordan vi har det og se på kunsten som stilles ut, sier Nina Heldal.

Bygging av ny brannstasjon i gang

Grunnarbeidene på ny brannstasjon i Fana er i gang.

Flytrafikken: Kraftig økning i antall passasjerer

SAS mer enn doblet sitt antall av reisende i juni, men fortsatt er det 88 prosent færre enn i fjor.

Stoppet vogntog med utslitte dekk

Statens vegvesen delte også ut tre bruksforbud i Grimesvingene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten