fanaposten.no

Fyller fjellet med folk, flammer og fyrverkeri

Patricia Flataker ønsker å samle inn mest mulig til Kreftforeningen. Derfor inviterer hun nok en gang til fakkeltog på Løvstakken.

Folk i Fana · Publisert 14:09, 22 nov 2019

– Mange spør meg hvorfor jeg gidder å arrangere fakkeltoget igjen og igjen. Men liker man noe, så gidder man. Jeg jobber veldig hardt for at folk skal ha det kjekt.

Helt på egen hånd arrangerer Patricia Viviana Alme Flataker (33) fakkeltog på Løvstakken, og det for sjette gang i år.

– Joda, jeg innrømmer at det ligger mye organisering og arbeid bak arrangementet, ikke minst med å skaffe sponsorer. Men det er absolutt verdt det! Det å se fyrverkeri bli sendt opp i novembermørket, og ikke minst alle hodelyktene og faklene, ja det er helt magisk, sier den energiske damen, som også startet Løvstakken Opp som hun drev i seks år.

Fyrverkeri

Alme Flataker er vokst opp på Hop, men bosatt på Nattlandsfjellet. Hun klarer nesten ikke lovprise favorittfjellet sitt Løvstakken nok.

– Jeg er bare så glad i Løvstakken, og synes i grunn det fortjener mer oppmerksomhet enn det får. Det er en kjempeutstikt på toppen, og fjellet er lett tilgjengelig til tross for at det ikke går bane opp slik som på Fløyen og Ulriken, sier hun.

Traséen til fakkeltoget er cirka to kilometer lang, og går litt på grus, litt i terrenget og litt på stein.

– Startområdet er i Løvstakkveien 51. Deltakerne går opp når de selv ønsker, men får oppgitt et nøyaktig klokkeslett for når fyrverkeriet sendes opp, forteller Alme Flataker.

Når fyrverkeriet er ferdig tennes faklene, og så går deltakerne i felles fakkeltog ned fra Løvstakken. Etterpå venter det så gløgg, pepperkaker og julemusikk på Magic Hotell. Nissen dukker visst kanskje også opp...

Alt går til kreftsaken

Fakkeltoget på Løvstakken har vært arrangert siden 2014, og har tre hovedmål: Stimulere til økt fysisk aktivitet, gjøre folk kjent med fjellet Løvstakken og ikke minst det sosiale et slikt arrangement innebærer. I tillegg er det et viktig moment at alt overskuddet går til Kreftforeningen.

– Kreft er noe som alle har en relasjon til, enten via seg selv, familie eller venner. Jeg ønsker å støtte forskningen nettopp fordi det er noe som gagner oss alle, sier Alme Flataker, som selv har vørt gjennom to operasjoner for å hindre utvikling av kreft.

– Jeg får god hjelp av venner og kjente til å dra arrangementet i land, uten dem hadde jeg ikke klart det. Men ellers står jeg helt alene på arrangørsiden. Det gjør jeg rett og slett fordi jeg ønsker at Kreftforeningen skal få alt vi får inn, sier hun videre.

Gründeren av fakkeltoget ønsker samtidig å holde deltakeravgiften så lav som mulig.

– Jeg ønsker at så mange som mulig skal ha anledning til å delta. Det er så mange arrangementer som koster så mye, og spesielt for barnefamilier blir det ofte for dyrt å være med, sier Alme Flataker og føyer til:

– Uten sponsorpenger og rene pengegaver hadde jeg ikke kunnet arrangere fakkeltoget. Jeg er så imponert over alle som ønsker å støtte arrangementet.

Liker man noe, så gidder man. Jeg jobber veldig hardt for at folk skal ha det kjekt.

Fakkeltoget på Løvstakken

Arrangementsdato: Søndag 24. november.

15.00: Sekretariatet åpner på Magic Hotell, start er i Løvstakkveien 51.

17.30: Fyrverkeri på toppen.

17.45: Tenning av fakler, samt felles fakkeltog ned fra fjellet.

18.30 - 20.00: Gløgg og pepperkaker til alle deltakere.

Se fakkeltogetpaalovstakken.no for påmelding. Det er ingen tidtaking, men alle deltakere får sitt personlige startnummer.

Fakler kan kjøpes for kr. 20 på Magic Hotell på arrangementsdag, samt når man henter startnummer og t-skjorte på Kiwi Bøhmergaten.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Planen var å bli apotektekniker, men en kreftsykdom satte en stopper for den drømmen. Nå åpner hun pizzarestaurant på Råstølen sammen med familien.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten