fanaposten.no

Fanasolistenes konsert med Fana Big Band i Fana kulturhus var en variert konsert med skikkelig swing. Foto: Ståle Melhus

Se video: Fra Artie Shaw til Bobbysocks

Folk i Fana · Publisert 10:00, 21 okt 2020

Artie Shaws versjon av Cole Porters «Begin the beguin» var en av mange swingende låter som Fana Big Band vartet opp med. Her med storbandleder Michael Barnes på klarinett.

Solide Fana Big Band og Fanasolistene leverte nærmere halvannen time med swingende god musikalsk underholdning.

Tirsdag kveld var det klart for fengende storband-musikk, når Fana Big Band og Fanasolistene inviterte til konsert. Fanasolistene har arrangert konsert under kulturdagene siden 2014, og i år var det tredje gang de stilte på scenen med et storband.

 

– Det var skikkelig stas å få synge med et storband, sier vokalist Erle Verlo i Fanasolistene.

Det var Fana Big Band som innledet konserten med en avdeling med swingende storband jazz. Med et godt oppdratt publikum, som visste at de skulle klappe etter hver solo fra musikerne underveis, ble stemningen fort satt - og den var god.

Fana Big Band består av drevne musikere fra hele bergensområdet, og det var tydelig at de storkoste seg og - kanskje viktigst - de underholdt publikum.

Fanasolistene stilte med solosangere på enkelte av jazznummerne, og blant debutantene med storband var Niran-Jan Murugesh først ut med Sinatra-klassikeren My way.

– En hver solist drømmer om å få synge med et storband i ryggen, og dette var veldig gøy, sier Murughesh, som leverte på vokal.

En annen som også leverte, var 15 år gamle Therese. Hun var til overmål debutant som solist med et storband med Bobbysocks Grand Prix-klassiker «La det swinge».

Før konserten kjente hun litt på sommerfuglene i magen.

– Jeg gleder meg, men kjenner jeg er litt nervøs. Jeg har hørt at det er bra å ha litt nerver for da får man ut litt mer, sier hun.

– Hva tenker en 15-åring om storbandmusikk da?

– Jeg har vært på noen storbandkonserter, og jeg synes det er kult. De er flinke musikere, så dette blir spennende.

15-åringen besto debuten med glans, noe som garantert gledet initiativtaker og leder for Fanasolistene, Jan Røshol.

– Vi har med oss både erfarne solister og noen helt ferske. Det er god erfaring for debutantene å få synge med et storband, så dette blir bra. Repertouaret under konserten er også variert. Noen av stykkene er arrangert for kor og storband, mens det blir en egen avdeling for både Fanasolistene og storbandet. Vi har også med oss en gruppe sangere fra Frikirkens mannskor i kveld, forteller Røshol før han ønsket publikum velkommen.

i nærmere en time og 20 minutter ble de fremmøtte ledet på en musikalsk reise som strakte seg fra Cole Porters «Begin the beguin» i Artie Shaws klarinett-versjon, via Frank Sinatra til Bobbysocks og «Anthem» fra musikalen Chess.

Underholdningsverdien var stor, og konserten hadde absolutt fortjent mer enn en halvfull sal.

Elise Hilde Tveit fra Fanasolistene leverte en flott vokal med blant annet sangen «Over the rainbow».

Historielaget reagerer: – De gjør forretning på Siljustøl-navnet

Oddvar Skre i Fana historielag reagerer kraftig på at Webu kaller boligprosjektet på Grønstølen for "Nedre Siljustøl". Jus-forsker tror eierne av...

Maria Nygaard Årdal 5 år

Maria Nygaard Årdal 5 år fredag 27/11. Vi gratulerer vår skjønne solstråle Maria med 5 års dagen i dag! Hipp hipp hurra for deg!Stor klem fra mimmi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten