fanaposten.no

Festivalsuksess gjentas

Slåtthaug videregående skole gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer familievennlig festival også i år. Tirsdag braker det løs med musikk og aktiviteter for store og små på skoleområdet.

Folk i Fana · Publisert 09:12, 17 jun 2017

Også i år blir komiker Grim Moberg konferansier på festivalen, og bandet «BAEwatch» får æren av å åpne årets Slåtthaugfestival.

– Kjempekjekt! Jeg så ikke akkurat for meg at jeg skulle stå på scenen og spille trommer og keyboard da jeg begynte på bygg-linjen her på Slåtthaug, sier Emil Sipan Danielsen Dilan og ler godt.

– «Baywatch» er navnet på en gammel serie som nå er blitt film, og siden klassen vår heter 1BAE, syntes vi det var kult å kalle oss for «BAEwatch», legger bygg-eleven forklarende til.

Lokale band og Spellemannprisvinner

Fanaposten treffer på Emil og flere fra klassen mens de holder på med forskaling utenfor skolen. Assistentlærer Benjamin Hack-Rye er sammen med dem, og også han blir å se på scenen med gjengen under Slåtthaugfestivalen.

«BAEwatch» har planer om å rappe en Phil Collins-låt, noe elevinspektør Lena Sanden gleder seg til å få med seg.

– Ja, det tror jeg blir kjempebra! Det har ikke vært vanskelig å få band til å stille på festivalen, vi har faktisk måtte operere med venteliste og til og med sagt nei til noen. Det første bandet som hadde lyst å spille tok kontakt allerede i januar, sier Sanden, som er primus motor for Slåtthaugfestivalen.

– I år har vi til og med fått med oss årets spellemannsprisvinner i blueskategorien: MK’s Marvellous Medicine, samt rappeduoen Kløver og Skarre R, som virkelig livet opp publikum i fjor, legger festivalsjefen til.

Et av målene til Slåtthaugfestivalen er at alle artistene skal være ungdom fra Hordaland. Mange lokale band er med, og også flere bestående av elever fra Slåtthaug videregående skole. Alle artister stiller opp gratis. I år har festivalen også gleden av å presentere Team boys og Team music.

– Dette er to band som består ev ungdom med psykisk utviklingshemming. De øver på Fana kulturhus, og de gleder seg veldig til å opptre på festivalscenen. Tone Lonar, som til daglig jobber som lydtekniker på Fana kulturhus, er instruktør for disse musikerne. Hun er også hovedansvarlig for alt som skjer bak scenen under hele festivalen.

Har laget lykkehjulet

Slåtthaugfestivalen 2017 byr ellers på en variert og spennende miks av både sjangre og sammensetninger av band. Etter at første band entrer scenen klokken 15.00, går det slag i slag på utescenen utover ettermiddagen helt til klokken 21.00. Håndteringen av lyd og lys tas hånd om av profesjonelle folk.

I tillegg til musikk av mange forskjellige band (se faktaboks), er det duket for aktiviteter som ringspill, sekkeløp, ballkast og rockering for å nevne noe.

Første klasse på teknikk og industriell produksjon har blant annet laget et lykkehjul som skal brukes under festivalen. Når man har betalt seg inn på festivalområdet, er aktivitetene gratis å være med på.

– Se, det snurrer fint rundt nå, sier elev Mathias Øvrebø og drar bestemt i hjulet for å demonstrerer hvordan det fungerer.

Elever fra VG2 lakk og karosseri har stått for det meste av lakkeringen av lykkehjulet, og bare tallene mangler før hjulet er klart for at barn og andre kan prøve lykken. Elevene skal selv drifte lykkehjulet under festivalen.

– Noe av tanken bak Slåtthaugfestivalen er at alle elevene og lærerne på skolen skal være med og arrangere den, og alle har fått konkrete oppgaver. Festivalen arrangeres en helt vanlig skoledag, og elevene har pliktig oppmøte, sier festivalsjef Sanden og forteller at elevene er satt opp på forskjellige skift utover dagen, men at de selvsagt er hjertelig velkommen til å være til stede under hele festivalen.

Som i fjor håper hun at venner og familie av elevene, naboer til skolen og ellers alle andre som har lyst støtter opp om arrangementet og tar seg en tur innom.

– I år er også hele niende trinn på Slåtthaug ungdomsskole spesielt invitert, og noen av elevene derfra har vært med på forarbeidene til festivalen. Å rekruttere til yrkesfag generelt og til Slåtthaug spesielt er et av målene med å ha festivalen, sier Sanden.

Rusfritt

Slåtthaugfestivalen er et rusfritt arrangement der barnefamilier er hjertelig velkommen. Barn under ti år må imidlertid ha følge av voksne siden lydnivået er høyt. Alle billettinntektene går til den lokale hjelpeorganisasjonen «Helping Hands» (se egen sak).

– Noen elever har ansvar for pynting av området, mens andre selger mat og drikke. Andre igjen bygger scene, lager plakater eller bidrar på andre måter. Det går med mye tid til å planlegge å stelle i stand en festival, men det er veldig kjekt, og målet er som i fjor å gjøre Slåtthaugfestivalen så lik en tradisjonell festival som mulig, sier Sanden videre.

Fstivalen ble arrangert for første gang i fjor, og ogsa da gikk den av stabelen rett før skolen tok sommerferie.

– Alle videregående skoler bidrar til humaniært arbeid, og elevrådet på Slåtthaug har bestemt at vi bidrar med å gjøre en innsats i form av å arrangere en festival. Vi håper på sikt at festivalen blir så innarbeidet at alle som begynner på skolen vet at det er slik denne skolen avslutter skoleåret, sier festivalsjef Sanden.

Tanken bak Slåtthaugfestivalen er at alle elevene og lærerne på skolen skal være med og arrangere den, og alle har fått konkrete oppgaver.

Bandoppsett

15.00: Åpning ved Grim Moberg med flere

15.10: BAEwatch

15.20: RubZ & Low-Ky

15.30: Cotch

15.45: Petter Dass

16.05: Team boys

16.12: Team music

16.20: Ant Industry

16.40: Fato

16.50: Sleepwalkers

17.10: Møblos

17.30: Close

17.50: Yonas

18.10: 52 GJENG

18.30: Leffe

18.50: Simen Walle

19.10 Lisky

19.30: Pokal

20.00: Kløver og Skarre R

20.30 MK´s Marvellous Medicine

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten