fanaposten.no

Veslemøy Fluge Berg og guttene hennes – pianist Kristian Wedberg, bassist Peter Sæverud og trommeslager Jan Tore Ness – feirer fem år i Det melodiske hjørnet onsdag. Foto: Privat

Fem meter kake for fem år

Onsdag feirer Veslemøy Fluge Berg og Det melodiske hjørnet fem år med konserter på dagtid. – Vi ble tatt på sengen av hvor populært dette er, sier hun. Jubileumstrekkplasteret er stemmefenomenet Chris Lund.

Folk i Fana · Publisert 15:52, 20 feb 2023

Det melodiske hjørnet var egentlig et slags eksperiment.

– Hvis vi tar det helt fra starten, så hadde vi et møte med Fana kulturhus. De så behov for noe på dagtid. Ellers var det bare senioruniversitetet som var der på den tiden. Da tenkte vi at dette var noe vi ville prøve, sier Veslemøy Fluge Berg.

Dermed ble det onsdagskonserter i Kulturhuset en onsdag i måneden kl 12. Det melodiske hjørnet er blitt en braksuksess, langt utover hva de kunne fatte på forhånd.

– Vi begynte med å sette frem 20 stoler i Småsalen, men det ble fort veldig tett. Det kom 50-60 mennesker og vi ble tatt helt på sengen. Vi så fort at dette var et tilbud det var behov for, sier hun.

De holdt seg i Småsalen i to år. Så ble det for lite.

– Det kom nesten 100 mennesker, så det ble for smått, sier hun.

Dermed flyttet de inn i Kultursalen.

– Vi ønsket en kaféfølelse, så vi trakk inn amfien og hadde border og stoler på gulvet. Men etter hvert ble også det for mye jobb, så nå har vi kafé i foajeen, mens folk sitter i amfiet og følger konsertene, sier Berg.

Gjennom årene har de hatt mange forskjellige tema for konsertene sine.

– Vi har vært innom mange ulike ting, og jeg kan ikke si at noe har ført til at folk har reist seg og gått, sier Veslemøy.

Jubileumsforestillingen blir en slags best of.

– Det blir en kollasjforestilling. Alle i ensemblet har fått velge sine favoritter, i tillegg til at Chris Lund selvfølgelig får presentert litt av sitt eget materiale, sier Veslemøy.

Ellers blir det fest.

– Det blir en times konsert, med utlodning. Den siste halvtimen blir det kaffeslabberas, med fem meter kake fra Dorthe. Det blir kanon, sier Veslemøy Fluge Berg.

Vedtok å bygge boliger for rusavhengige

Onsdag vedtok bystyret i Bergen at det skal bygges seks leiligheter for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten