fanaposten.no

Det er 20 år siden den flotte kirken på Skjold ble vigslet. Nå skal det feires. Foto: Skjold menighet Foto: Skjold menighet

Feirer 20 år med kirke på Skjold

Denne uken blir det jubileumsfest i Skjold kirke.

Folk i Fana · Publisert 09:08, 4 apr 2018

Skjold kirke ble vigslet til bruk av daværende biskop Ole D. Hagesæther i 1998. Siden da har arbeidskirken blitt et midtpunkt i nærmiljøet på Skjold.

Nå skal 20-årsjubileet feires. Både barn, ungdom og voksne skal få ta del i feiringen som starter onsdag og avsluttes søndag.

– Vi tar ikke helt av, for det er tross alt ikke et 100-årsjubileum. Men det er viktig for oss å markere at Skjold kirke har blitt en kirke med masse aktivitet for folk i alle aldre, helt fra babysang til kirkekor med mange eldre medlemmer. Denne uken vil vi gi litt til alle, sier Eiel Holten, som er leder i arbeidsutvalget i menigheten.

Det starter onsdag 4. april med bursdagsfest for barn. Små og store inviteres til klovnebesøk med mat, bursdagskake, lek og moro. I sentrum står de to klovenene Tipp og Topp.

– Det blir en egen fest helt på barnas premisser med klovner, ballonger, bursdag og kake, lover Holten.

Torsdag blir det en egen jubileumsfest i kirken der over 100 gjester allerede er påmeldt. Her skal folk som har bidratt til kirken gjennom 20 år gjøres stas på.

Fredag er det ungdommens tur. Da møtes unge, talentfulle artister fra Fana. Konserten har navnet "Young Voices for the Future" og starter 19.30 i kirken.

På plakaten står artistene Gina Sæbbe, Amund Valde, Hedda Å. Grønhaug, Åsmund Halleraker m/band, Ingeborg V. Leivestad, Isabelle Aimee Johannesen og Lipstick Music.

– Det er masse lokale ungdommer som skal opptre, så jeg håper virkelig at mange kommer og får dette med seg. Vi ønsker å vise at vi er en kulturkirke der dørene står på vidt gap. Uten at jeg kjenner artistene i detalj, så blir det både elektronika, rock og pop, sier Holten.

Søndag blir det først jubileumsgudstjeneste av det barnevennlige slaget, der Søråshøgda barnekor spiller en viktig rolle.

Klokken 19.30 blir det salmefest med korene Cantus og Sola Fide, sammen med solist Ingrid Grøvan og musikere.

– Vi feirer påskegleden, skaperverket og kirken vår gjennom vakre, mektige, vare og spenstige arrangement av salmer. Vidar Eldholm har arrangert noen av salmene spesielt til denne anledningen, skriver menigheten om dette arrangementet.

Kåret til Årets Natteravngruppe

Natteravnene Rådal er kåret til Årets Natteravngruppe under den store Natteravnkonferansen i Bergen.

Fem år med fersk fisk

...for tre glade lakser på Nesttun torg.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten