fanaposten.no

Fana-talent fikk eksklusiv undervisning av verdensstjerne

Anna Louise Bjørnestad (12) fikk torsdag en opplevelse for livet da hun fikk privatundervisning av pianist Leif Ove Andsnes i Grieghallen. – Anna er et godt eksempel for andre talenter, sier den verdenskjente pianisten.

Folk i Fana · Publisert 09:11, 6 mai 2019

Anna Louise Bjørnstad fra Fana var et av to talenter som ble håndplukket til den eksklusive privatundervisningen med en av verdens høyest rangerte pianister. Den andre var Bjørg Aurora Ringheim Tveit (15) fra Voss.

– Anna Louise har til tross for sin unge alder vist en imponerende læringsvilje og glød for å videreutvikle talentet sitt. Vi håper at dette møtet kan bidra til at hun fortsetter den gode utviklingen, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens Helter.

Drømmer om pianistkarriere

Anna Louise begynte å spille piano før hun fylte fem år, og forteller at hun har vært veldig heldig med spillelærerne i årene som har gått. Den unge fanajenten har mange drømmer, og å kunne leve av piano er en av dem. For henne var det en stor dag å få møte forbildet Leif Ove Andsnes.

– Det var veldig spennende å møte Leif Ove. Ikke bare er han en kjent pianist, men han er også et godt forbilde og utrolig dyktig. Det er kjekt å få noen gode råd av en som er så erfaren, sier Anna Louise.

Morgendags Helter Mestermøte foregikk i Grieghallen hvor Anna Louise fikk 45 minutter med privatundervisning.

Lovord fra verdensstjernen

Leif Ove Andsnes har vunnet flere internasjonale utmerkelser, og er den artisten i Norge som har mottatt flest Spellemannstatuetter. Verdensstjernen synes det er viktig å møte unge talenter.

– Unge talenter som Anna Louise og Bjørg Aurora har et godt grunnlag for en fremtidig karriere innen klassisk musikk. Jeg håper begge to fortsetter å dyrke ferdighetene sine i årene fremover, sier Leif Ove Andsnes, som er ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

Neste stopp for Anna Louise Bjørnstad er De unges festspillforestilling den 4. juni.

Morgendagens Helter Mestermøte

Morgendagens Helter Mestermøte er et samarbeid mellom Equinor Morgendagens Helter og Festspillene i Bergen.

Mestermøtet er et konsept med fokus på talentutvikling innenfor klassisk musikk, der utvalgte talenter får en eksklusiv pianotime med Morgendagens Helter-ambassadør Leif Ove Andsnes.

Arrangeres av Equinor Morgendagens Helter i samarbeid med Festspillene i Bergen.

Årets utvalgte talenter var Anna Louise Bjørnestad (12) fra Fana og Bjørg Aurora Ringheim Tveit (15) fra Voss.

Det eksklusive møtet foregikk i Grieghallen i Bergen.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Sperrer vannet til deler av Nattlandslia

Planlagt arbeid på ledningsnettet gjør at kommunen stenger vannet til deler av Nattlandslia onsdag morgen.

Storkontroll: sjekket over 40 utesteder

Utestedene i Bergen får skryt av skjenkekontoret etter storkontrollen. Likevel er kommunen kritisk til dårlig køkultur blant enkelte gjester.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten