fanaposten.no

Familiedag med mening

Til tross for at teltet blåste på sjøen og regnet til tider ned pøste ned, ble familiedagen mot kreft et vellykket arrangement med mange blide fjes og stor giverglede.

Folk i Fana · Publisert 12:37, 5 sep 2017

– Kreft er en folkesykdom som på en eller annen måte berører alle. Dette var min måte å hjelpe.

Det sier Ann Kristin Eriksen, som på egen hånd arrangerte en storstilt familiedag på Fanahammeren til inntekt for Kreftforeningen.

– Jeg har selv opplevd kreft på nært hold, da både en venninne og min svigerinne ble syke. Heldigvis er de begge friske i dag, og det å arrangere noe til inntekt for Kreftforeningen ble min måte å gjøre noe for kreftsaken. Jeg har alltid vært opptatt av veldedighet, og det var helt fantastisk å se hvor mange som kom på familiedagen. Jeg er overveldet over at vi fikk inn nærmere 30.000 kroner, sier Eriksen.

Sølvi reddet dagen

På familiedagen var det det duket for underholdning av forskjellig slag - og alt skulle foregå i et telt på kaikanten.

– Alt startet flott dagen i forveien. Trond Dal, Svein Hansen, Freddy Hansen og naboer hjalp til med å sette opp det store teltet med scene, forteller Eriksen.

Været var imidlertid ikke helt på arrangørens side, og da dagen for familiedagen kom, blåste teltet plutselig på sjøen.

Les også: Gir en tredel av lønnen til kampen mot kreft

– To timer før vi skulle åpne, så hadde vi verken plass til DJ Petter Lavern, dansing eller synging. Jeg tror ikke de som kom skjønte at vi hadde store utfordringer rett før vi begynte, sier Eriksen.

For da familiedagen åpnet, var det inngangspartiet til nabo Sølvi Rolland og Gaute Herdlevær som fungerte som scene.

– De to reddet virkelig dagen! Det var utrolig sjenerøst av dem å la oss få bruke hagen deres, så jeg må bare få rette en stor takk til Sølvi og Gaute, sier Eriksen.

Mange å takke

Da Fanaposten var innom arrangementet, var det lite som vitnet om dramatikken som utspant seg et par timer tidligere. De unge jentene Ariana Henriksbø og Anette Talle sang fra "scenen", det samme gjorde Christina Undhjem. Hun sang blant annet sin egen sang "Silkebånd" som er skrevet etter egen kreftopplevelse.

Lykkehjulet gikk nesten varmt av alle som ønsket å prøve lykken, fiskedammen og bowlingen var ivrig besøkt av de yngste fremmøtte og i kafeen gikk det unna med hjemmebakst, varm drikke og andre godsaker. Folk var glade og fornøyde, og til og med solen dukket etter hvert opp. Loddsalget gikk også strålende, og det ble mange glade vinnere av alle de flotte gevinstene Ann Kristin Eriksen hadde skaffet til veie.

– Petter Lavern gjorde en fantastisk innsats da ting gikk galt med teltet, han stod for mye moro og vitset under loddtrekningen. Jeg vil gjerne rette en stor takk til han og familien. Uten dem hadde det ikke vært mulig å stable familiedagen på beina. Dagen kunne blitt en katastrofe, men ble utrolig bra siden alle hjalp til, sier Eriksen videre, og ønsker også å takke alle som bakte og sto på.

– Både familie, venner og folk på Fanahammeren generelt. Dere skal være stolt, og jeg er så takknemlig, understreker initativtakeren.

Her kan du lese om lille Ingrid Høiaas som døde av leukemi 11 dager før tiårsdagen sin. Dette er en av Fanapostens mest leste saker på nett: Farvel Ingrid

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten