fanaposten.no

Et fyrverkeri av humor og musikk

På Østlandet går folk mann av huse når Morten Grøtnes står på plakaten. Mandag kan du bli bedre kjent med han i kulturhuset.

Folk i Fana · Publisert 08:05, 16 okt 2019

«Morten Grøtnes synger ut» er et show med frilans-komiker, sanger og skuespiller Morten Grøtnes.

Grøtnes er opprinnelig fra Hønefoss, men bor nå i Bergen på fjerde året. Han har spilt stand-up showet sitt på Ole Bull-scene, men han er kanskje et noe ubeskrevet blad for bergensere flest. På Østlandet derimot er han et skikkelig trekkplaster som selger billetter. Han opptrer blant annet hvert år på Hønefoss-revyen, som er Norges største sommer-revy med 15.000 publikummere. Han har også skrevet over 400 episoder for Hotell Cæsar på TV 2.

– Jeg skriver et eget soloshow hvert år, og i tillegg spiller jeg i Hønefoss-revyen. Dermed blir det en variant av stand-up-showet med musikalsk humor, parodier og medleyer når jeg har slike show, sier Morten Grøtnes.

Han bor på Starefossen med kone og datter, og for halvannet år siden danset han faktisk ballett i Fana kulturhus.

– Datteren min hadde lyst å gå på ballettkurs, men det var litt få påmeldte. Derfor meldte kona mi og jeg oss på, og vi deltok i ballettoppvisning i kulturhuset etterpå. Det var jo en interessant opplevelse. Jeg er ikke sikker på om det blir så mye ballett denne gangen, men det kan være jeg nevner det, sier Grøtnes.

Hobby-prosjekt

I tillegg til å være komiker og musiker, har han et hobbyprosjekt. Han er nemlig fan av det amerikanske bandet Little Feat, og spiller i tributebandet Neon Park.

– Storebroren min begynte å høre på Little Feat, og det var han som introduserte meg for dette bandet. Jeg ble helt fanget av musikken deres, og jeg gikk lenge med en drøm om å samle en gjeng som likte den samme musikken. Det klarte vi, og bandet heter Neon Park. Jeg har fått med dem og vi holder en konsert etter showet mandag kveld i kultursalen, sier Grøtnes.

Little Feat er en blanding av rock and roll, blues, boogie og countrymusikk, og rockefoten klarer du neppe å holde i ro.

– Det svinger bra, og vi har hatt noen konserter allerede og tilbakemeldingene er gode. Det er en utfordring å samle alle til øving, siden vi holder på litt på hver vår kant, men derfor blir det alltid like spennende når vi skal ha konsert, og det blir aldri den samme konserten to ganger, sier Grøtnes.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten