fanaposten.no

En døråpner til bandlivet

Er du en tenåring som går med en trommis eller en gitarist i magen? Eller liker du kanskje å synge? Har du i tillegg lyst å starte band? Da er Spillsammen-dagene et høyaktuelt tilbud for deg.

Folk i Fana · Publisert 01:15, 14 jul 2017

Fana og Ytrebygda Kulturkontor stiller med fullt utstyrte bandrom, og instruktør Isak H. Gjerstad er klar til å hjelpe alt fra gitarister, bassister, trommiser, pianister og vokalister med å starte band - helt gratis! Det eneste som mangler er flere som har lyst å være med.

– Det å spille i band har mange positive effekter; ikke bare får man en enorm mestringsfølelse når man spiller sammen med andre, men man er også del av et fellesskap med alt det innebærer av sosial kommunikasjon. I et band er alle viktige, sier Isak H. Gjerstad.

Allsidig trommis

Gjerstad har dratt i gang et tilbud han kaller Spillsammen-dagene, og så godt som hver fredag i hele sommer vil han veilede nye band i Fana kulturhus. Målet er å lage en god start på bandlivet, slik at det blir lettere for de som vil å fortsette på egenhånd etter sommeren når dette arrangementet er over.

– Kjempepositivt at Isak drar i gang dette. Vi er glade for all aktivitet som skjer i kulturhuset, sier fagkonsulent Signy Lyngsgaard som har ansvar for aktivitetene på huset.

Det koster ikke noe å delta, og lokaler og utstyr er sponset av kommunen. Tilbudet har ingen krav til erfaring, og deltakere vil bli satt i grupper basert på hva de spiller eller har lyst å spille, hvilken erfaring de har og hvor gamle de er.

– Jeg ønsker å legge til rette for selvorganisering. I begynnelsen krever deltakerne selvsagt litt hjelp, men så etterhvert er tanken at de skal få organisere seg selv og hverandre, sier Gjerstad, som ser for seg at deltakerne er i aldersgruppen fra rundt 12 til 18 år.

23-åringen har selv lang fartstid innen musikk, og begynte i kulturskolen allerede som syvåring. Han spiller trommer, piano, gitar og bass, og har også spilt fiolin. Trommer er imidlertid hovedinstrumentet hans, og målet er å komme inn på Griegakademiet for å bli en enda bedre trommelærer.

– Jeg vil hjelpe ungdommene på Spillsammen-dagene både teknisk og teoretisk på gitar, bass, tromme, piano og vokal. Blåsere og strykere er også velkommen til å være med. Jo flere som er med, jo bedre match får vi når det gjelder å sette sammen band som fungerer, understreker instruktøren, som til vanlig gir trommeundervisning på Skranevatnet skole og Fana kulturhus.

Fra funk til reggae

Isak H. Gjerstad forteller videre at han er inspirert av Lars Kolstad, også kjent som Tromme-Lars, når det gjelder den pedagogiske arbeidsmåten han selv fører i undervisning. Tromme-Lars har i en årrekke fått store og små til å slå seg løs i rytmenes verden.

– En sånn trommelærer som Lars vil jeg også bli! Det hadde vært utrolig gøy å få til det sammspillet han får til, sier Gjerstad, som hadde nettopp trommer som hovedinstrument da han gikk på musikklinjen på Bergen Private Gymnas.

Man melder seg på til Spillsammen-dagene på spillsammen.wordpress.com. Individuelle tidspunkt for oppmøte vil bli satt etter påmelding.

– Fana kulturhus har en del ledige øvingstider, så det er gode muligheter for å slippe til utover høsten for dem som har lyst å holde på videre. Det er egentlig et utrolig kult tilbud som finnes her på kulturhuset - med tre fullt utstyrte bandrom. Selv bruker jeg rommene til å jamme en del med venner, sier Gjerstad, og legger til at man booker lokaler på nett.

Han sier videre at han ønsker å bestemme så lite som mulig over deltakerne på Spillsammen-dagene, men vise dem mye forskjellige og komme med tips og triks.

– Hver dag vil ha et enkelt tema, men stort sett vil vi bruke tid på samspill. Deltakerne kan selvsagt påvirke musikkvalgene, og vi spiller alt fra funk til reggae. Mange ungdom er med på faste aktiviteter, men det er ikke så vanlig å organisere noe selv. Det å bli en del av et band kan være en grei erfaring, og ikke minst et veldig godt alternativ til å stirre inn i veggen i sommerferien, tenker den blide bandinstruktøren.

Jo flere som er med, jo bedre match får vi når det gjelder å sette sammen band som fungerer.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten