fanaposten.no

Drømmer om å fylle kulturhuset

Lambach & Lund er klare med nydelige ballader og elleville medleyer for å gi håp i Brasil.

Folk i Fana · Publisert 13:10, 31 okt 2018

Det er duket for en herlig miks av Lambach & Lunds sedvanlig humor, nydelige ballader og elleville medleyer når det torsdag inviteres til veldedighetskonsert til inntekt for dagsenteret "Håpet, barn og familie" i Brasil.

Dagsenteret fyller i år 15 år, og i samarbeid med duoen Lambach & Lund inviteres det til konsert for å feire arbeidet i Brasil og hylle gode støttespillere.

– Utrolig kjekt å kunne bidra, sier Heidi Lambach og understreker at hun og makker Chris Lund langt fra er de eneste artistene som stiller opp gratis i Kulturhuset til inntekt for "Håpet":

– Vi har med oss musikere helt i toppklasse: Det blir blir en fest når Peter Sæverud trakterer bassen, Jan Tore Ness trommene, Ugo Santangelo gitaren og selvsagt vår faste kapellmester Vidar Eldholm sitter ved pianoet, sier hun.

"Drøm!"

Det var i 2001, at Tine Andreassen Lopes fra Hjellestad første gangen dro til Brasil. Egentlig skulle hun bare på en kort ferie, men hun klarte ikke å glemme all fattigdommen hun hadde opplevd. Hun begynte derfor som frivillig på et barnehjem, før hun to år senere startet sitt eget dagsenter i Sao Paulo.

På torsdagens veldedighetskonsert vil Andreassen Lopes fortelle historien om hvordan en liten ferietur til Brasil skulle forandre livet hennes, og livet til så mange andre.

– "Håpet" er et sånt nydelig prosjekt, og vi er så imponert over at Tine bare hoppet i det og realiserte drømmen om et eget senter. Konserten på torsdag har fått navnet "Drøm!". Vi har laget en konsert vinklet inn mot det å drømme og det å tørre å følge drømmene sine. Det er noe som er relevant for alle, sier Heidi Lambach.

Drømmer om fullt hus

Duoen Lambach & Lund skal lede konserten, og den vil derfor få et tydelig preg av deres signatur.

– Vi legger opp til en lun og lett tone, og det blir en miks mellom nytt og gammel, kjent og ukjent ispedd vår sedvanlige humor, sier Lambach videre.

Lambach & Lunds første storsatsning fant sted for ganske nøyaktig fjorten år siden - og i helt nøyaktig det samme konsertlokalet.

– Under mitt og Chris' aller første samarbeidsprosjekt, fylte vi hele kulturhuset med brask og bram. Det hadde vært en drøm å få det til igjen; spesielt siden alle inntektene går uavkortet til et så fantastisk prosjekt som dagsenteret i Brasil, sier Heidi Lambach.

Konserten begynner klokken 19.30, og billetter selges på ticketco og i døren.

– Skulle hatt mer tid

"Håpet" er et sånt nydelig prosjekt, og vi er så imponert over at Tine bare hoppet i det og realiserte drømmen om et eget senter.

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten