fanaposten.no

Kasper Haga-Bruåsdal (oppe t.v) er elevrådsleder på NGV. Ved siden av sitter Bastian Villanger Tangen og Leo A. Stien fra elevrådet på Rådalslien. Foran t.v sitter Sofie Hansen Natvik og Andreas Svendal fra elevrådet på Rå skole, og til høyre sitter Florin Alexa, nestleder i gamingstyret på Nordahl Grieg videregående. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Denne gjengen drar i gang nytt tilbud for 13-18-åringer i Bergen sør

Elever fra tre skoler inviterer ungdomsskole- og videregående-elever i Bergen sør til klubbkveld med gaming, kostymekonkurranse og brettspill.

Folk i Fana · Publisert 08:11, 2 nov 2021

I 2018 gikk Kasper Haga-Bruåsdal på ungdomsskolen og var selv med på det nye tilbudet Klubb Råyale, den gang som deltaker.

Nå er han elevrådsleder på Nordahl Grieg videregående, og er med å dra lasset når klubben endelig starter opp igjen etter pandemien.

Med seg har han Florin Alexa fra NGV, Andreas Svendal og Sofie Hansen fra elevrådet på Rå skole, og Bastian Villanger Tangen og Leo A. Stien fra elevrådet på Rådalslien.

Klubb Råyale er hovedsakelig drevet av elevrådene ved de tre skolene, med god støtte fra FAU-medlemmer fra ungdomsskolene, og ansatte på Nordahl Grieg.

Endelig oppstart

Oppstarten i 2018 var en reaksjon på gryende problemer i ungdomsmiljøet. Stor opphopning av ungdommer på Lagunen på kveldene skapte bekymring. På Klubb Råyale var det lav terskel, avslappet stemning og noe for enhver smak. Her kunne man game i skolens PC-rom, delta i turnering i spillet Super Smash Bro, se film, spille brettspill eller bare være sammen.

– Vi satser på å gjenta mye av suksessoppskriften fra forrige gang Klubb Råyale var åpen. Jeg gikk der selv som ungdomsskoleelev og syntes det var et bra veldig bra tilbud, sier Kasper.

Det er rundt en måned siden elevene fikk en forespørsel fra en lærer på skolen om de kunne tenke seg å dra i gang tilbudet. Siden har det vært møteaktivitet mellom elevene på de tre skolene.

– Det har gått veldig fort, egentlig. Vi har hatt tre møter, og vi er enige om å ta utgangspunkt i de gamle planene for Klubb Råyale fra før pandemien. Det viktigste nå er å komme i gang, så kan vi finne på nye ting etterhvert, sier Kasper.

Halloween

Torsdag 4. november fra 17.30-21.30 blir det Halloween-party i Nordahl Grieg-lokalene. De som ikke har fått nok av Halloween kan kle seg ut og være med i kåringen av beste kostyme, der premien er kinobilletter.

I tillegg til dette blir det dataspillturnering i auditoriet, pluss gratis pizza og brus - blant annet.

Halloween-kveld på Klubb Råyale

  • Klubb Råyale starter opp med Halloween-kveld + gaming 4. november klokken 17.30.
  • Sted: Nordahl Grieg videregående.
  • Målgruppe: Ungdomsskole- og videregående-elever i Fana og Ytrebygda.
  • Klubb Råyale er en ungdomsklubb som dras i gang av elevrådene på Rå, Rådalslien og Nordahl Grieg, i samarbeid med FAUene ved de to ungdomsskolene og ansatte på Nordahl Grieg.

– På sikt har vi snakket om å ha et julearrangement, og kanskje et nyttårsball. Egne spillkvelder er også populært og noe vi kan gjøre mer av, sier Andreas Svendal, elevrådsleder på Rå.

Florin Alexa og Kasper sitter også i Nordahl Griegs eget "gamingstyre". Skolen satser mye på gaming både i undervisning og som avkobling for elevene. En del av Klubb Råyale vil fortsatt handle om gaming, og i første omgang spillet Super Smash Bros, men også spill som League of Legends står på menyen. VR-briller er det også tilgjengelig.

– Super Smash Bros er et spill som alle kan klare, og som det er lett å komme og prøve seg på. Her kan egentlig alle være med, det er bare å trykke masse på knappene, sier Kasper.

Nå håper de at ungdom i Fana og Ytrebygda stiller opp på årets første Råyale kveld.

– Vi håper jo at alle elever på Rådalslien, Rå og Nordahl Grieg har lyst til å komme. Men egentlig er det også for ungdom generelt i Fana og Ytrebygda fra 8. klasse til VG3, sier Andreas.

– Er det litt terskel for 8. klassinger å gå på en klubb der også videregående-elever er?

– Jeg har fått noen reaksjoner på at 13-åringer skal ha fest med 18-åringer, men jeg tror det kommer til å gå veldig fint, sier Andreas.

– Hva tenker dere "store" om at det kommer ungdomsskoleelever, Kasper?

– Jeg tenker at de som kommer ikke er de som typisk vil gå på fest, men som bare vil komme og ha det gøy. Jeg føler det er veldig godt miljø på Klubb Råyale og at alle blir tatt veldig godt vare på. Slik var det ihvertfall da jeg gikk her som ungdomsskoleelev selv. For meg var det med på å gjøre overgangen til videregående litt lettere, sier han.

FAU-støtte

Klubb Råyale blir med voksne vakter fra FAUene samt noen ansatte fra Nordahl Grieg, som stiller store deler av skolen til rådighet. Alt finansieres av penger som FAUene har fått inn i form av støtte og søknader. Dermed blir det mulighet å gi gratis pizza og brus til de som tar turen.

– Mat er jo alltid en suksess, sier ungdommene, som gleder seg til sin første klubbkveld.

To Fana-skoler innfører gult nivå etter smitteutbrudd

Rå skole må tilbake på gult nivå etter smitteutbrudd i flere klasser. Også Ulsmåg skole har innført gult nivå.

BIR må sende matavfall til Danmark. Byrådet vil ha «sirkulær-hub» i Rådalen

Matavfallet BIR samler inn, sendes i første omgang til Danmark. På sikt vil BIR ha biogassanlegg på Voss, men byråd Thor Haakon Bakke (MDG) har andre...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten