fanaposten.no

Da dagsenteret mistet bussen, stilte Kygo opp

Tine H-E Andreassen Lopes (38) fra Fana har fått gave fra Bergens største popstjerne. Den kommer fattige barn i Brasil til nytte.

Folk i Fana · Publisert 11:17, 19 jun 2017

– For tolv-tretten år siden hadde Kyrre Gørvell-Dahll, mest kjent under artistnavnet Kygo, og familien hans et lengre opphold her i Brasil, nærmere bestemt i nabobyen vår, Sao Jose dos Campos, forklarer Tine Andreassen Lopes om hvordan vennskapet til artisten som har gjort internasjonal suksess kom i stand.

Kygos familie var frivillige

– I forbindelse med at Kyrres familie var i området tok de kontakt med oss, og var innom dagsenteret flere ganger. De jobbet på Håpet som frivillige i løpet av månedene de bodde her i Brasil, forteller Tine Andreassen Lopes.

Samme år var også familien gjester i bryllupet hennes og siden den gang har de hatt jevnlig kontakt, både når de har vært på besøk i Brasil og når hun har vært i Norge.

– I 2014 var også en av søstrene til Kygo frivillig her på senteret, forklarer den 38-årige idealisten fra Fana.

Andreassen Lopes har bodd i Fana fra hun var ti år gammel til hun reiste bort på studier som 18-åring. Familien hennes bor fortsatt i Fana.

– Når vi er i Norge bor vi hos familien. Til neste år kommer vi til å bo der et helt år, og da skal begge barna mine gå på skole i Fana.

Var i Kygos tanker

Ettersom Kyrre og familien hans kjenner godt til senteret og jobben de gjør, var det helt natulig for Tine å høre med ham om han ønsket å støtte Håpet.

Kygo ønsker å støtte tiltak han har et forhold til. Han får mange forespørsler, men kan ikke hjelpe alle.

– Det viste seg at vi hadde vært i tankene hans og vi ble bedt om å komme med forslag om hva vi trengte mest. Utvilsomt var det en folkevognsbuss som stod øverst på ønskelisten vår, forteller Tine.

Kan hente barna

"Håpet" holder til på bygden i Taubate, mellom Säo Paulo og Rio de Janeiro. Mange av barna de hjelper bor et godt stykke unna.

– I noen år har vi betalt en minibuss for å kjøre dem til og fra senteret, men i disse tøffe økonomiske tider har vi flere ganger vært nære ved å kutte dette tilbudet. Med egen folkevognsbuss kan våre egne ansatte kjøre og hente barna selv. I tillegg har det vært flere ganger vi ønsket å kjøre barna på diverse tilstelninger og utflukter, som utdanningsmesse, museumsbesøk og lignende, men som vi ofte har måtte kansellere nettopp på grunn av mangel på transportsmiddel. Nå blir det heldigvis en endring på det, sier Tine håpefullt.

Ville hjelpe

Kyrre Gørvell-Dahll sin stefar, Jan Magnus Bjordal, forteller at noe av bakgrunnen for gaven er at familien i en periode bodde i Brasil på grunn av jobb.

– Vi bodde en periode i Brasil i 2004-05, og da besøkte vi dagsenteret ofte og våre barn lekte med barna der. Både familien og Kyrre er veldig imponerte over den jobben Tine gjør i Taubate. Dagsenteret hennes mistet nylig bussen som de er avhengige av for å frakte barna til dagsenteret. Kyrre syntes dette var veldig synd og ville derfor gjerne hjelpe, sier Jan M. Bjordal.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten