fanaposten.no

Caroline vant millionstipend

Sopranen fra Fana er tildelt et av Norges største klassiske talentstipend.

Folk i Fana · Publisert 09:23, 21 nov 2018

Sopranen Caroline Wettergreen (32) fra Fana vant tirsdag kveld Equinors talentstipend i klassisk musikk på én million kroner.

32-åringen hylles av den verdenskjente pianisten Leif Ove Andsnes som mener hun har topptoner i verdensklasse.

– Blant fremadstormende unge norske sangere befinner Caroline seg midt i et internasjonalt gjennombrudd, sier han i en pressemelding.

Stipendvinneren har de siste årene sunget i flere prominente operahus i inn- og utland.

Solid teknikk

Leif Ove Andsnes er ambassadør for Equinor Morgendagens Helter og årets juryleder. Han sier at Caroline Wettergreen arbeider bevisst og briljerer i noen av de mest krevende operarollene som finnes.

– Hun har solid teknikk og en gnistrende utstråling, sier han.

Equinors talentstipend i klassisk musikk er en del av talentprogrammet Morgendagens Helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Stipendet skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere, heter det i pressemeldingen.

Norges nye operastjerne

Wettergreen bestemte seg allerede som tiåring for at hun skulle bli operasanger, og har siden fulgt målet siden. Hun har åtte års utdanning innen sang og musikk.

– Det er ikke akkurat en åtte til fire-jobb å være operasanger, men så tror jeg heller ikke det hadde vært noe for meg. Jeg kunne ikke valgt meg et annet yrke enn dette, har Wettergreen tidligere sagt til Fanaposten.

Caroline har en enestestående dedikasjon for å utvikle sitt talent, ifølge juryen.

– Hun trer nå inn i rekken av fremragende talenter som har blitt tildelt stipendet tidligere. Det blir spennende å se hvordan hun kaprer posisjonen som Norges nye operastjerne i årene fremover, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Equinor i pressemeldingen.

Strålende kritikk

Wettergreen har tilbrakt de tre siste månedene i Storbritannia hvor hun turnérer med forestillingen «Cendrillion» av Massenets. Forestillingen har høstet strålende kritikk, og The Times og The Guardian trakk spesielt frem Wettergreen sin opptreden i sine anmeldelser.

32-åringen ble tildelt talentstipendet under Equinors årlige høstkonferanse på Det Norske Teatret. Fjorårets vinner var tenoren Bror Magnus Tødenes fra Sunnmøre.

Equinors talentstipend i klassisk musikk

Equinors talentstipend i klassisk musikk deles ut årlig og har en verdi på én million kroner.

Stipendet er en del av talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter, der Equinor støtter unge talenter innen idrett, kultur og utdanning.

Årets finalister var Sandra Lied Haga, Amalie Stalheim, Caroline Wettergreen og Christian Grøvlen.

Årets jury bestod av Leif Ove Andsnes, Peter Szilvay, Mari Eriksmoen, Christian Ihle Hadland og Lars Anders Tomter.

Utbetalingen skjer over fire år og formålet er å bidra til å fremme og stimulere mottakerens karriere og utviklingsmuligheter internasjonalt.

Individuelle utøvere mellom 18 og 28 år kan motta stipendet. Aldersgrensen for sangere kan være opptil 32 år.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten