fanaposten.no

Beste NM noensinne for Flesland

Flesland Musikklag jubler etter å ha spilt seg til sin aller beste NM-plassering til nå.

Folk i Fana · Publisert 07:53, 14 feb 2018

I helgen ble brass-NM for voksenkorps arrangert i Grieghallen, og der møttes 76 korps fordelt på fem divisjoner.

Flesland Musikklag (FML) deltok i første divisjon under ledelse av sin faste dirigent Thor-Arne Pedersen. Og med fremførelsen sin av Lowry Sketchbook av komponist Philip Wilby, beviste korpset at det er i den divisjonen de hører til.

– Vi jubler over en hederlig åttende plass! Det er vår beste plassering i NM til nå, og betyr at vi er i første divisjon neste sesong også, skriver korpset på Facebook-siden sin.

– Hovedmålet vårt var å beholde plassen, så vi er selvfølgelig storfornøyd med å ha klart det, sier korpsleder Christer Kvinge til Fanaposten.

Han forteller videre at det er en enorm konkurranse i første divisjon.

– Korpsene holder et utrolig høyt nivå, og vi må jobbe hardt for å holde oss i divisjonen. Det er en kjempemotivasjon for oss, sier korpslederen.

FML har en stabil medlemsmasse, og får hvert år nye musikanter fra lokale skolekorps.

– Vi er veldig glad for den gode tilstrømningen av yngre medlemmer, og fokuserer mye på å ta godt vare på dem, sier Kvinge.

Det neste store for FML blir jubileumskonserten de skal holde 5. mai mai i forbindelse med at korpset fyller 75 år i år.

Lyshornet Brass deltok også i NM, og de gikk hen og vant solistprisen for solohorn i fjerde divisjon! Korpset kom ellers på en femte plass etter å ha spilt Labour and Love under ledelse av dirigent Øyvind Raknes Nikolaisen.

Kostbart prestisjeprosjekt

Sykkelbyen Bergen er blitt et begrep, og det bygges stadig nye gang- og sykkelveier. Sykkelstamveien i Bergen er blitt et prestisjeprosjekt. I dagens...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten