fanaposten.no

Beste NM noensinne for Flesland

Flesland Musikklag jubler etter å ha spilt seg til sin aller beste NM-plassering til nå.

Folk i Fana · Publisert 07:53, 14 feb 2018

I helgen ble brass-NM for voksenkorps arrangert i Grieghallen, og der møttes 76 korps fordelt på fem divisjoner.

Flesland Musikklag (FML) deltok i første divisjon under ledelse av sin faste dirigent Thor-Arne Pedersen. Og med fremførelsen sin av Lowry Sketchbook av komponist Philip Wilby, beviste korpset at det er i den divisjonen de hører til.

– Vi jubler over en hederlig åttende plass! Det er vår beste plassering i NM til nå, og betyr at vi er i første divisjon neste sesong også, skriver korpset på Facebook-siden sin.

– Hovedmålet vårt var å beholde plassen, så vi er selvfølgelig storfornøyd med å ha klart det, sier korpsleder Christer Kvinge til Fanaposten.

Han forteller videre at det er en enorm konkurranse i første divisjon.

– Korpsene holder et utrolig høyt nivå, og vi må jobbe hardt for å holde oss i divisjonen. Det er en kjempemotivasjon for oss, sier korpslederen.

FML har en stabil medlemsmasse, og får hvert år nye musikanter fra lokale skolekorps.

– Vi er veldig glad for den gode tilstrømningen av yngre medlemmer, og fokuserer mye på å ta godt vare på dem, sier Kvinge.

Det neste store for FML blir jubileumskonserten de skal holde 5. mai mai i forbindelse med at korpset fyller 75 år i år.

Lyshornet Brass deltok også i NM, og de gikk hen og vant solistprisen for solohorn i fjerde divisjon! Korpset kom ellers på en femte plass etter å ha spilt Labour and Love under ledelse av dirigent Øyvind Raknes Nikolaisen.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten