fanaposten.no

Bergen 950: Dette skjer i juni

Feiringen av Bergen sitt 950-års jubileum trappes opp.

Folk i Fana · Publisert 11:14, 5 jun 2020

Jubileumsåret ble ikke helt som planlagt. Bergen skulle feires med stort og smått, overalt i kommunen gjennom hele året. Så kom korona, og det meste på lagt på is.

I slutten av mai begynte Fana kulturhus med en gradvis åpning.

LES OGSÅ: Kulturhuset åpner. Litt.

Nå begynner også den offisielle markeringen av Bergen sitt 950-års jubileum å legge til arrangementer i kalenderen. Bergen kommune legger opp til både fysiske og digitale måter å feire byen på. Blant annet med rullende teater, jubileumssti, middelalderbyen digitalt og fotokonkurranse, skriver Bergen kommune på nettsiden sin.

Her er noe av det som skjer i juni fra Bergen kommune:

Kino i solnegang

Få med deg Kopf kino i Bergen sentrum ved solnedgang. Datoer 11. og 18. juni. Nøyaktig plassering og tidspunkt vil variere. Kopf Kino er en mobil installasjon som forsterker og dokumenterer publikums bevegelser med et kamera, og projiserer dem i forstørret format på utendørs veggflater. Slik tar folk selv del i kunstverket, som stiller spørsmål om demokrati og deltakelse.

Akantus - Kunstturer i sentrum

Dato: Lørdagene 6., 13., 20. og 27. juni klokken 13. Oppmøte ved Kunsthall 3,14, Vågsallmenningen 12. Kunsthall 3,14 og kunstgruppen Alt Går Bra inviterer til fire guidede byvandringer på jakt etter et 2500 år gammelt symbol i byens arkitektur. Gratis og åpent for alle. 

Bli med tilbake til middelalderens Bergen

Ved hjelp av digitale visualiseringer kan du oppleve Bergen slik det kan ha sett ut i 1320. Bygninger som er borte eller som står i ruiner, blir nå gjenskapt digitalt. Les mer påUniversitetet i Bergen sin nettside

Kultur på hjul i Fyllingsdalen, Olsvik og Loddefjord

Dato: Lørdag 13. juni klokken 12.00 til 16.00. Fra et lasteplan på utvalgte stopp i Fyllingsdalen, Olsvik og Loddefjord, fremfører Fyllingsdalen Teater utdrag fra forestillingen “Ulverock” og innslag fra Circus Balance, Fyllingsdalen Teater sin sirkusskole for barn, ungdom og voksne.

Utendørs installasjonsverksted i Nygårdsparken

Dato: Verksted lørdag og søndag 20. og 21. juni, 27. og 28. juni klokken 12.00-15.00. Utstilling 20. juni-28. juni. Kunstpilotene inntar Nygårdsparken med familieverkstedet …ZOOmmm… Bli med å lage små dyr og insekter som kan bo i en treigloo i parken. Lag arter som levde for 950 år siden, eller enda lengre tilbake, utdødde dyr, eller fremtidens dyrearter.

Bli med i Jubileumsby-fotokonkurransen

Ta et bilde av noe typisk for sommeren i Bergen, legg det ut på Instagram, merk med #bergen950sommer. Fristen for å sende inn bilder er 1. august. Vinneren får byGavekort på 950 kroner og vinnerbildet trykkes på 950 eksklusive postkort. Les mer på Bergen sentrum sin nettside

Jubileumsstien – Gå Bergen på langs

Bymiljøetaten jobber med å ferdigstille jubileumsstien Bergen på langs. Turen er omtrent 50 kilometer lang, er inndelt i 8 etapper og den skal gå mellom Krokeide i sør og Tellevik kai i nord. Stien er snart klar med planlagt åpning før sommerferien starter. Da vil turen bli lansert med en informasjonspakke som blant annet inneholder kartfortellinger og oversikt over kulturminner en passerer på ruten.

LES OGSÅ: Her starter den nye jubileumsstien: – Men folk bør vente med å gå hele turen

Her blir veien stengt i tre måneder. Det var det mange som ikke hadde fått med seg

På dagen da mange begynte igjen på jobb etter sommerferien, stengte Sætervegen for gjennomkjøring.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten