fanaposten.no

Gunvor Bleiklie har i over 30 år ledet aspirantkoret og skolekoret til Kirkevoll skole. Søndag kveld fikk hun Kulturprisen for Fana og Ytrebygda 2017 av direktør Emil Matthiesen i enhet for kulturformidling og deltakelse. Foto: Ståle Melhus

Årets kulturpris til Gunvor Bleiklie

Nylig avgått dirigent og leder for Kirkevoll skolekor, Gunvor Bleiklie ble tildelt årets kulturpris i Fana og Ytrebygda under åpningen av Kulturdagene.

Folk i Fana · Publisert 20:35, 22 okt 2017

Kirkevoll skolekor feirer 60 års jubileum i år, og i mer enn halvparten av korets historie har Gunvor Bleiklie ledet aspirant- og skolekoret.

- Da vi så i nominasjonsbrevet at Gunvor har brukt over 30 år av livet sitt på skolekoret og aspirantkoret, og at hun i tillegg gikk over i pensjonistenes rekker før sommerferien, så fant vi ut at hun burde hedres for sin mangeårige innsats, sa Emil Matthiesen.

Bleiklie overtok som dirigent for skolekoret i 1992. Da hadde hun ledet aspirantkoret siden 1985. Under hennes ledelse har koret blant annet vært med på NRK-overført julekonsert, jubileumskonsert i Fana kirke og jubileumskonsert på Troldhaugen. Hun har også opprettet et kor for de som er ferdige i skolekoret, men som fremdeles ønsker å synge, nemlig ungdomskoret.

- Gunvor har en enorm faglig tyngde i korarbeidet, og dette kombinert med en trygghet og erfaring som smitter over på store og små korister. Hun krever mye av deltakerne, og koret har på denne måten holdt sin høye kvalitet og anseelse gjennom mange år. Hennes bidrag til musikk- og korinteressen rundt Kirkevoll skole har vært uvurderlig, sa Emil Matthiesen i begrunnelsen for årets kulturpris.

God innsats av Fana-rytterne

Sykkelrytterne fra Fana IL gjorde en god figur under 6-dagersritti Tidaholm i Sverige.

Huslegene er konkurs

Huslegene AS startet opp i fjor vår med ambisjoner om å utvide til en landsdekkende kjede av klinikker på kort tid. Onsdag ble konkursboet registrert...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten