fanaposten.no

Anne Gro har satt dype spor etter seg på Skeie skole

Personalet ved Skeie skole minnes sin gode kollega Anne Gro Espedal Hagen.

Folk i Fana · Publisert 21:00, 10 feb 2021

Fredag 29. januar mottok ansatte ved Skeie skole det triste budskapet om en kjær og avholdt tidligere kollegas bortgang.

Anne Gro Espedal Hagen døde etter en tids sykdom, så altfor tidlig, kun 64 år gammel. Akkurat i begynnelsen av pensjonisttilværelsen som hun hadde sett så fram til, hvor hun hadde så mange år foran seg som skulle fylles av tid, gleder og opplevelser sammen med ektemannen Jens, barna Anders og Håvard, svigerbarn og barnebarn.

Det føles så urettferdig og uendelig trist å tenke på hvordan Anne Gro ble frarøvet denne delen av livet. Anne Gro hadde gjennom et langt yrkesliv opparbeidet seg en enorm respekt og beundring fra så vel elever som kollegaer ved skolen vår. Hun var en stor inspirasjon for alle som har jobbet sammen med og delt arbeidsplass med henne.

Da Anne Gro ble pensjonist i juni 2019 hadde hun arbeidet i hele 30 år ved Skeie skole. Hun var som en institusjon å regne ved arbeidsplassen hun var så glad i. Anne Gro var kvinnen med det fantastiske smilet, den smittende latteren, den sterke og varme utstrålingen, full av omsorg for alle, både store og små. Hun hadde alltid, uansett hvor travelt en kan ha det i virket som lærer, tid til å stoppe opp, vise interesse, spørre, lytte og gi støtte og trøst dersom man hadde behov for det. Det være seg ovenfor enten elever eller kollegaer. Og det gjorde Anne Gro!

Anne Gro så alle rundt seg. Hun brydde seg genuint om mennesker og var opptatt av at alle skulle ha det bra. Hun var læreren med det store hjertet, alltid positiv, kvinnen som øste av sin bunnløse brønn av kunnskap. Hun var lett å like og lett å bli glad i. Og det var vi alle i Anne Gro!

Hun var alltid grundig forberedt og gjorde aldri noe halvveis. Anne Gro var en bauta ved Skeie skole. Hun engasjerte seg sterkt i mange arbeidsoppgaver, og gikk inn i dem med en positivitet og et engasjement som var forbilledlig. Hennes entusiasme smittet over på alle oss andre som var rundt henne.

Anne Gro var også i mange år skolens bibliotekar. Ingen kjente biblioteket som Anne Gro! Vi visste at biblioteket var i de aller beste hender de mange årene hun var ansvarlig der.

I november, en mørk og kald høstmåned, hvert eneste skoleår hadde elevene ved Skeie skole leseaksjon. Anne Gro hadde selvsagt full oversikt over spennende, morsom, underholdende og lærerik barnelitteratur. I forkant av leseaksjonen hvert eneste skoleår kom hun på besøk til alle skolens elever fra første til syvende trinn for å informere, motivere, oppmuntre og dele tips og ideer til elevene våre. Og barna leste, og leste, og leste.

Anne Gro har hatt en sterk innflytelse og påvirkning på våre elevers leseglede og interesse for å dykke ned i bøkenes uendelige univers. I tillegg til å være ansvarlig for mang en leseaksjon ved skolen om høsten, var også Anne Gro veldig opptatt av å markere «Verdens bokdag», en FN-dag som feires 23. april hvert år. Elevene gikk boksti på skolens uteområde etter Anne Gros idé. Mange spørsmål fra barnelitteraturens innholdsrike univers, ble besvart av glade og motiverte elever. Bokcafé, hvor elevene fikk anledning til å kjøpe bøker og tegneserier til en rimelig pris, i en sosial og trivelig setting i skolens gymsal, gikk også Anne Gro i bresjen for. Det forteller mye om Anne Gros kreativitet, engasjement for barna og hennes gjennomføringskraft.

Anne Gro laget også et julespill i sin tid ved skolen på småtrinnet. Det bar navnet «En stjerne skinner i natt». Siden har det i årenes løp blitt tradisjon at elever ved Skeie i førjulstiden øver inn og fremfører stykket. «En stjerne skinner i natt» inneholder både nydelige og stemningsfulle julesanger og storslått skuespill med utgangspunkt i juleevangeliet i skjønn forening. Både skolens elever og ansatte, samt foreldregruppen til trinnet til enhver tid ansvarlig for julespillet, har vært så heldige å bivåne det hele i adventstiden. Anne Gro la ned mye arbeid og tid også med dette. Barna koste seg foran publikum og mestringsfølelsen var uvurderlig for dem. Takket være lidenskapelige Anne Gro!

Etter at Anne Gro sluttet og gikk av med pensjon sommeren 2019, var hun ved flere anledninger tilbake på skolen som vikar. Hun stilte opp, og gjensynsgleden var stor for både tidligere kollegaer og elevene ved skolen. De lyste opp da de så Anne Gro, læreren som ga dem så mye.

Anne Gro har satt dype spor etter seg på Skeie skole. Vi som arbeider ved skolen i dag, vil alltid ha Anne Gro med oss i alt vi gjør og utføre vårt arbeid i hennes ånd.

Hvil i fred, kjære venn og kollega.

Startet «Mat på farten» for folk på farten

Etter at kona slet med å få jobb etter å ha vært i fødselspermisjon, bestemte Anders Glesnes seg for å realisere en flere år gammel idé. Nå har de...

Disse er på medaljejakt: 12 lokale løpere kjemper i skøyte-NM

Fredag, lørdag og søndag arrangeres NM sprint, allround og enkeltdistanser. Fana- og BSK-løperne reiser til mesterskapet med store planer.

18 nye smittede fredag

Kommunen melder om 18 nye smittede siden i går.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten