fanaposten.no

Tone Moberg-Wæhle er leder ved dagsenteret Gnisten på Nesttun. – Alle har en psykisk helse, og vi spør ikke etter diagnose når noen kommer til oss. Alle er velkommen til en kopp kaffe og vafler onsdag, sier hun. Foto: Ståle Melhus

– Alle kan ha gode og dårlige dager

– Alle er velkommen til kaffe og vafler når vi arrangerer åpen dag onsdag, sier Tone Moberg-Wæhle i Gnisten.

Folk i Fana · Publisert 16:00, 9 okt 2018

Gnisten Aktivitetssenter er et tilbud til innbyggerne i Fana bydel med psykiske helseplager. Onsdag er det Verdensdagen for psykisk helse, og da har Gnisten åpent hus.

– Mottoet for verdensdagen i år er "Alle har en psykisk helse". Det er noe å tenke over, for vi kan alle ha gode og dårlige dager. Hos oss på Gnisten kan alle komme for å få et pusterom i hverdagen. Vi spør ikke etter diagnose. Hos oss skal alle ha et sted å være, uavhengig av hvordan man føler seg, sier Tone Moberg-Wæhle.

Hun opplever at Gnisten Aktivitetssenter er et ukjent tilbud for mange.

– Vi opplever til og med at det ringer leger til oss som ikke har vært klar over at vi eksisterer. Da er det sikkert mange andre som heller ikke er klar over hva vi driver med, sier hun.

Foruten at Gnisten er et sted å være, tilbys det mange aktiviteter. Blant annet kan man være med og gå tur, få fysisk trening, dans og sang. Blant annet er det linedance og sangkafé en gang i måneden.

– Vi har også kreative tilbud som malekurs og keramikkverksted. Vi har også foredrag med erfaringskonsulenter. Det er personer som selv har hatt psykiske utfordringer. Psykiatri er ofte forbundet med stigma - ingen skal vite om at man har utfordringer. Men hele poenget er at vi alle har våre ting å stri med, og da er det godt å komme sammen og finne et pusterom i hverdagen, sier Tone Moberg-Wæhle.

Er du nysgjerrig på Gnisten, så kan du stikke innom for gratis kaffe og vafler på onsdag fra klokken 13.00-19.30.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten