fanaposten.no

Hør STEMMER i Fana kirke

Søndag kan du høre 21 stemmer i Fana kirke.

FiF småstoff · Publisert 23:17, 25 jan 2019

Kordirigent Tore Kloster har sammen med en gruppe dyktige amatørsangere startet et nytt korprosjekt med utgangspunkt i Sælen kirke som har fått navnet STEMMER.

– Jeg kom til Bergen i 1990 som student, og har siden den gang dirigert kor. Nå har jeg samlet en gjeng jeg synes er særlig flinke i et nytt prosjekt. I den anledning har vi besøkt en del kirker, og nå er turen kommet til Fana kirke, sier Tore Kloster.

Siden han startet Sankta Sunniva Kammerkor for 17 år siden, har Tore Kloster kommet i kontakt med unge sangere med gode røster og en særlig interesse for korsang.

– Nå kjentes tiden rett for å samle noen av disse dyktige unge folkene som dekker hele registeret, fra den mørkeste bass til lys og klar sopran, til et flott ensemble som kan yte sjangrene full rettferdighet. Det er som å få en ny bil som mestrer alle kjøreforhold. Dessuten er det gledelig at det er en flott gjeng som har det veldig kjekt sammen, også utenom det musikalske, sier Tore Kloster.

Han ser frem til konserten i Fana kirke.

– Selv om jeg har holdt på i 30 år, har jeg aldri dirigert i Fana kirke, så det er på høy tid. Det er en lang og god kortradisjon i Fana kirke, og forholdene ligger godt til rette for at det skal bli en flott konsertopplevelse, sier Kloster.

På programmet står variert musikk av blant annet Gabrielli, Lauridsen, Grieg og Lyssand.

– Konserten er acapella, og vi fremfører alt fra klassisk renessanse-musikk til korpop, så jeg tror det blir litt for en hver smak, sier Kloster. Konserten begynner klokken 19.00 og det er gratis inngang.

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten