fanaposten.no

Vil bygge blokker ved Biltema

Utbyggere har varslet at de ønsker seg blokker like ved Biltema, rundt 600 meter fra bybanestoppet på Sandslimarka.

Nyheter · Publisert 17:30, 6 jan 2017

Ard Arealplan sendte på oppdrag fra tiltakshaver Marka Utbygging nylig et nabovarsel om oppstart av reguleringsplanarbeid på Nordre Gommershaugen på Sandsli.

Planområdet ligger ved siden av Biltema, rett ved Sandslimarka og med Flyplassvegen i sør. Herfra er det rundt 600 meter til bybanestoppet på Sandslimarka, og bare et lite steinkast til Sandsli videregående skole.

Området er i dag etablert med eneboliger, næringsområde og skole, skriver plankonsulenten.

– Målet med planen er å øke utnyttelsesgraden og legge til rette for boliger. Det legges opp til at eksisterende boliger på Nordre Gommershaugen 7 og 9 rives. Det vurderes i planprosessen å legge til rette for en relativt høy utnyttelse, med tanke på nærhet til skole, bybane og andre offentlige servicetilbud, skriver plankonsulenten Ard Arealplan i varselet som har gått ut til naboer og offentlige instanser.

I tråd med politisk ønske

Marka Utbygging er et eiendomsselskap eid av Hallstein Aadland og Paul Inge Kronheim. Aadland anser utbygging ved Sandslimarka for å være i tråd med hva kommunen ønsker i området.

– Området ligger innenfor de syv områdene som kommunen har uttalt at de ønsker seg fortetting i. Det er under 600 meter fra bybanestoppet, som er innenfor det Fylkesmannen godtar av utbyggere. Det er også et område med god gang- og sykkelforbindelse. Den nye kommuneplanens arealdel forsterker kravet om fortetting, så hele prosjektet vil være i tråd med hva kommunen ønsker sier Aadland.

Han anser eventuelle boliger for å ha god beliggenhet med tanke på det nye sykehjemmet på Sandsli.

– Vi har fått skissert tre-etasjers hus med 33 leiligheter i variabel størrelse. Med nytt sykehjem i nærheten vil dette bli veldig gode leiligheter for de som skal jobbe der, sier han.

Aadland og kompani har kjøpt en av de to eneboligene i planområdet, mens det blir opp til eierne av det andre huset om de ønsker å selge til utbyggere.

– Vi har hatt kontakt med dem, men de har ikke tatt noen avgjørelse på det. Etter ønske fra kommunen regulerer vi likevel hele området, så kan man eventuelt ta avgjørelsen om å realisere boligene på denne tomten senere, sier Aadland.

Flere boligplaner

Planen på Nordre Gommershaugen føyer seg inn i rekken av planer for nye boliger på Sandsli. Tidligere i høst fortalte BT om Johan Fredrik Odfjells planer for å rive kontorbygget Sandsliåsen 57 for å bygge minst 150 leiligheter. Vansker med å finne leietakere til lokalene gjorde at han så seg nødt til å gå til mer drastiske skritt for å få utnyttet eiendommen.

Også andre næringsdrivende på Sandsli går med liknende tanker. Fanaposten fortalte i fjor om at gamlebygget til Statoil på Sandsli er under vurdering som fremtidig boligområde. Bygget har for det meste blitt stående tomt etter at Statoil flyttet, og huseier DNB Næringseiendom vil selge bygget til en aktør som kan realisere boligplanene.

DNB eier også en regulert tomt for bolig og næring rett ved Sandslimarka bybanestopp (parkeringsplassen ved Evry), men har uttalt at de ikke har umiddelbare planer om å realisere utbygging der.

Innflytting på Sandsliåsen

Dette kommer i tillegg til andre pågående planer for boliger i Sandsli-området. Ved Håvardstunvatnet er Bergen tomteselskap i gang med å regulere for blant annet boliger og barnehage i det som blir kalt Knutepunkt Sandsli.

Ved siden av har boligene i Sandsliåsen tatt form. Obos bygger til sammen 250 leiligheter her. Leilighetene i første byggetrinn er overlevert, mens trinn to har planlagt innflytting fra 1. februar til 1. mai 2018

Nær bybanestoppet i Sandslimarka er kommunen skal kommunen bygge sykehjem med omsorgsboliger. Denne uken kom imidlertid nyheten om at sykehjemmet blir utsatt på ubestemt tid på grunn av en rettstvist mellom kommunen og anbudsgiver LAB.

Dette er en pluss-artikel

Når vi lanserer vårt nye nettsted, vil alle pluss-artikler være tilgjengelig for alle de første ukene.

Victoria Erdal Steinsland

Hipp, hipp hurra for Victoria som har bursdag i morgen 21. januar. Ønsker deg en kjempefin bursdagshelg. Masse bursdagsklemmer fra mormor og morfar.

Roy Ellingsen 40 år

Vi gratulerer Roy Ellingsen med 40 årsdagen 21. januar. Håper du får en fin feiring. Stor hilsen fra dine nye kolleger og venner i Fanaposten.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten