fanaposten.no

Bybanen har hatt for vane å gjøre et 75 minutters opphold mens feiringen på Nesttun pågår. I år ville Skyss det annerledes.

Skyss beliter seg

Skyss bøyer av og godtar at Bybanen stopper i 75 minutter av nasjonaldagen. Dermed blir det 17. mai likevel.

Nyheter · Publisert 16:47, 10 apr 2017

Bybanen og 17. mai-tog er nøyaktig ett tog for mye når det skal arrangeres nasjonaldagsfeiring i gågaten på Nesttun.

Det har vært sedvane de siste årene at kollektivmiddelet gjør et stopp mens festlighetene pågår og hovedprosesjonen i Fana gjør sin ankomst på stedet. Men fredag kom det frem at Skyss sa nei til å stoppe Bybanen under årets nasjonaldagsferiring.

Politiet ville det annerledes og påla kollektivselskapet å stoppe Bybanen på Nesttun i tidsrommet 12:30-13:45 på nasjonaldagen.

Torsdag møttes Skyss og politiet for å diskutere saken igjen. Der ble det til slutt klart at Skyss kommer til å bøye av og rette seg etter pålegget.

– Det vil si at trafikken på Bybanen blir innstilt mellom Nesttun og flyplassen i stengeperioden, og at vi da vil ha drift kun mellom Nesttun og sentrum, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer i Skyss.

Det er en løsning Skyss ikke er fornøyde med. De er avhengige av å ha tilgang på Kokstad-depotet for å kunne sette inn nye baner ved uforutsette hendelser.

På grunn av beredskap rundt 17. mai-arrangementet i sentrum mente Skyss at de måtte ha tilgang til depotet hele dagen.

– Beredskapsmessig er dette langt fra en optimal løsning for det totale kollektivtransportsystemet denne dagen, og spesielt for bybanen. På 17. mai leverer Skyss ekstra mye kollektivkapasitet for å kunne ta unna de store folkestrømmene inn og ut av Bergen sentrum. Dersom det oppstår feil i stengeperioden, vil det ikke vært mulig å få kjørt ut nye vogner fra depotet på Kokstad, sier Dreyer.

Politistasjonsjef Bård-Tore Norheim sa til avisen i forrige uke at han vil ha en gjennomgang med Skyss, 17. mai-komiteen og Bergen kommune om hvordan dette skal organiseres i fremtiden. Han mener det må bli et politisk spørsmål om 17. mai-markeringen på Nesttun skal ha prioritet foran Bybanen.

Også Skyss vil be om en avklaring fra kommunen om hvordan det blir i årene som kommer.

– Skyss vil etter påske ta kontakt med Bergen kommune for en gjennomgang av rammene for kommende 17. mai-arrangementer i Bergen, sier Dreyer.

Marthe til karate-VM

Marthe Bjordal (18 år) fra Nordås Karateklubb skal i helgen delta i VM i JKA Karate i Limerick i Irland.

Derfor frykter han ikke Rema-konkurransen

Ny avtale med Norgesgruppen har gitt rekordår for Bunnpris Steinsviken. Torbjørn Pedersen tror det vil fortsette.

Vi gifter oss

Marianne Nygaard og Adrian Ardal, gifter seg lørdag 19. august. Vi ønsker de en strålende dag og alt godt for fremtiden! Beste hilsener fra...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten