fanaposten.no

Skifter 230 meter vannledning

Utskifting av hovedvannledningen er bakgrunnen for gravearbeidet i krysset Apeltunvegen/ Tranevegen. Arbeidet vil pågå ut april.

Nyheter · Publisert 08:19, 8 jan 2017

Det var i begynnelsen av desember at det var oppstart av anleggsarbeidene i Apeltunvegen, men før jul var det hovedsakelig forberedende arbeider som pågikk. Det man gjør er å fornye og skifte ut hovedvannledningen i Apeltunvegen mellom krysset Apeltunvegen/Tranevegen og Apeltunvegen 33.

– Arbeidet er en vanlig fornyingsjobb. Det har lagt på planen en stund, sier prosjekt og byggeleder Trym Trovik i Vann- og avløpsetaten.

Midlertidig vann

Nå på nyåret er også grave-
maskiner og lastebiler tatt i bruk i forbindelse med arbeidet, og til tider er det manuell dirigering av biler.

– Det er planlagt å grave rundt 120 meter, og resten av strekket er planlagt fornyet med en såkalt «NoDig»-metode som kalles
utblokking, forklarer han.

Metoden innebærer at man trekker en ny ledning i den gamle. Årsaken til at det er gravd over Apeltunvegen flere steder et lite stykke nord for krysset, er for å legge opp midlertidig vann-
forsyning til husene langs veien.

Ferdig i april

– Når vi er ferdig med gravearbeidet og går over til utblokkingen, vil det ikke lenger påvirke trafikken siden vi da vil holde til på utsiden av veien. Det er 30-sone på stedet, og anleggsarbeidene vil stedvis påvirke fremkommeligheten frem til det, sier Trovik videre.

I utgangspunktet var planen å være ferdig med arbeidet til påske, men siden man kom litt senere i gang enn først beregnet, forventes man ferdig i løpet av april.

Entreprenør er Bergen Bydrift AS, og i arbeidstiden er det trafikkdirigenter til stede som sørger for at myke trafikanter krysser veien på en trygg måte.

Speilglatte skoleveier

Det var speilglatt på mange gangveier mandag morgen. Rektoren på Søråshøgda måtte ut og strø før skolestart.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten