fanaposten.no

Skifter 230 meter vannledning

Utskifting av hovedvannledningen er bakgrunnen for gravearbeidet i krysset Apeltunvegen/ Tranevegen. Arbeidet vil pågå ut april.

Nyheter · Publisert 08:19, 8 jan 2017

Det var i begynnelsen av desember at det var oppstart av anleggsarbeidene i Apeltunvegen, men før jul var det hovedsakelig forberedende arbeider som pågikk. Det man gjør er å fornye og skifte ut hovedvannledningen i Apeltunvegen mellom krysset Apeltunvegen/Tranevegen og Apeltunvegen 33.

– Arbeidet er en vanlig fornyingsjobb. Det har lagt på planen en stund, sier prosjekt og byggeleder Trym Trovik i Vann- og avløpsetaten.

Midlertidig vann

Nå på nyåret er også grave-
maskiner og lastebiler tatt i bruk i forbindelse med arbeidet, og til tider er det manuell dirigering av biler.

– Det er planlagt å grave rundt 120 meter, og resten av strekket er planlagt fornyet med en såkalt «NoDig»-metode som kalles
utblokking, forklarer han.

Metoden innebærer at man trekker en ny ledning i den gamle. Årsaken til at det er gravd over Apeltunvegen flere steder et lite stykke nord for krysset, er for å legge opp midlertidig vann-
forsyning til husene langs veien.

Ferdig i april

– Når vi er ferdig med gravearbeidet og går over til utblokkingen, vil det ikke lenger påvirke trafikken siden vi da vil holde til på utsiden av veien. Det er 30-sone på stedet, og anleggsarbeidene vil stedvis påvirke fremkommeligheten frem til det, sier Trovik videre.

I utgangspunktet var planen å være ferdig med arbeidet til påske, men siden man kom litt senere i gang enn først beregnet, forventes man ferdig i løpet av april.

Entreprenør er Bergen Bydrift AS, og i arbeidstiden er det trafikkdirigenter til stede som sørger for at myke trafikanter krysser veien på en trygg måte.

Malin Lie-Larsen 12 år

Hipp hipp hurra for Malin som fyller 12 år 29/4-17! Vi ønsker deg en super duper dag på Kongeparken-cup! Du er en aktiv, sprudlende god jente som vi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten