fanaposten.no

Syklistene må trekke Visa-kort når de skal sette sykkelen i det nye sykkelhuset ved Nesttun terminal. Beløpet de må ut med er ikke avskrekkende. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Her vil det koste å parkere sykkelen

Fylkeskommunen bygger nytt P-hus for sykkel på Nesttun, men får ikke la syklister slippe inn gratis.

Nyheter · Publisert 07:15, 3 jan 2017

Rett ved Nesttun terminal bygges det for tiden parkeringshus for sykkel. Når syklister snart kan ta bygget i bruk, får de endelig mulighet til å låse sykkelen inn i et kameraovervåket bygg, nærmest garantert tyverisikkert.

Utbygger er Hordaland fylkeskommune, og herligheten, som koster 1,32 millioner, skal kunne romme hele 84 sykler.

– Syklister får mulighet til å sette sykkelen i et låst hus. Man får tilgang til huset ved å trekke Visa- eller Mastercard i en kortterminal ved døren, forteller Inge Edvardsen, spesialrådgiver hos Hordaland fylkeskommune.

Må trekke kortet

Løsningen gjør at uvedkommende holdes ute fra sykkelhuset, men har en ulempe som utbyggeren ikke hadde forutsett da de startet på arbeidet: Løsningen krever nemlig at det trekkes et beløp når kortet dras. Noen gratis sykkelparkering blir det derfor ikke.

– Vår tanke var at sykkelparkering skulle være gratis, men det viste seg dessverre å ikke være teknisk mulig med denne løsningen. En viss terskel må det være for å ta seg inn i huset, sier Edvardsen.

Èn krone for å parkere

For å få systemet til å virke, måtte fylkeskommunen derfor bestemme seg for et beløp som trekkes når kortet dras.

– Vi satte beløpet så lavt vi kunne, men systemet tillater oss ikke å gå lavere enn én krone, forteller han.

Han tror syklistene står i denne summen for å ha et trygt sted å parkere ved bybaneterminalen.

– Selve bygget har vegger med kebonykledning nederst og gitter øverst. Det gir både innsyn og utsyn, noe som gjør at dette ikke nok ikke vil være noen samlingsplass for uvedkommende, som jo er den store skrekken, sier han.

Tre i sitt slag

Sykkeltyverier har vært et kjent problem på Nesttun lenge, men den nye parkeringen vil kunne gjøre det mye sikrere å ta med seg tohjulingen til bybanestoppet.

En begeistret sykkelsjef i Bergen kommune, Einar Grieg, håper folk benytter seg av det nye parkeringstilbudet.

– I Bergen er det litt nytt å tenke kollektivtransport i kombinasjon med sykkel, men dette er ekstremt vanlig i andre land. Det at man får et trygt sted å sette sykkelen håper jeg vil få flere til å benytte seg av denne muligheten. Det har tidligere vært forsøkt med egne sykkelbokser på Nesttun, men det ble aldri noen stor suksess. Jeg har mye større tro på dette, sier Grieg.

Sykkelhuset på Nesttun blir ett av totalt tre i sitt slag i Bergen.

– Sykkelhuset er et resultat av en støtteordning der kommuner og fylket søker penger til sykkeltiltak og staten dekker halve beløpet. Vi har fått penger til fire slike sykkelparkeringshus, ett på Nesttun, ett i Birkelandsskiftet, ett i Åsane og ett på Lagunen, sier Edvardsen.

På Birkelandsskiftet er huset allerede bygget, mens det i Åsane og på Nesttun er igangsatt bygging. På Lagunen har fylkeskommunen støtt på problemer med å få gjennomført byggingen på grunn av planene for utvidelse av senteret, som er ventet å starte i løpet av vinteren. Dette prosjektet ser derfor ut til å bli droppet.

Dette er en pluss-artikel

Når vi lanserer vårt nye nettsted, vil alle pluss-artikler være tilgjengelig for alle de første ukene.

Sykkelhus på Nesttun

Et nytt parkeringshus med plass til 84 sykler er under bygging på Nesttun.

Et tilsvarende hus er bygget i Birkelansskiftet og skal også bygges ved Åsane Terminal.

Kostnaden (unntatt elektro) kr. 1,32 mill.

Selve bygget har vegger med kebonykledning nederst og gitter øverst.

Victoria Erdal Steinsland

Hipp, hipp hurra for Victoria som har bursdag i morgen 21. januar. Ønsker deg en kjempefin bursdagshelg. Masse bursdagsklemmer fra mormor og morfar.

Roy Ellingsen 40 år

Vi gratulerer Roy Ellingsen med 40 årsdagen 21. januar. Håper du får en fin feiring. Stor hilsen fra dine nye kolleger og venner i Fanaposten.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten